懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓

RubyYu07 發表於 19-3-13 16:05
老一輩都係咁講啊,哈哈。

HAHA,對亞,真係一個年代嘅特色

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

呢個真呀,而且唔係必然

複式洋房

Catpigb45 發表於 19-3-14 11:50
呢個真呀,而且唔係必然

係呀,所以個下失落感好快消失。

洋房

男女真的冇所謂, 睇住佢健健康康成長就ok! 有朋友介紹我上babykingdom 睇下生BB資訊......以前冇同老公計劃好, 而家差不多40歲先開始努力。

複式洋房

applec323 發表於 19-3-15 13:55
男女真的冇所謂, 睇住佢健健康康成長就ok! 有朋友介紹我上babykingdom 睇下生BB資訊......以前冇同老公計劃 ...

係,健康真係最重要,BB健康快樂成長就係我地嘅福氣。祝你同老公順利,加油!

大宅

Wonda 發表於 19-3-14 20:50
係呀,所以個下失落感好快消失。

珍珠宮

CCHINGC 發表於 19-3-11 10:55
回覆 Wonda 的帖子

媽多數錫仔,但到後來先發現女先最孝順,而且會孖埋老公呢半邊仔一齊孝順,我媽咪又係 ...

我父母都係重男輕女,依加人個仔超不孝,我爸爸仲係覺得仔先重要,我媽已經改左口,話好彩自己生左兩個女~
不過佢話,以前女人真係無得揀,無仔生,真係完全無地位~

珍珠宮

Wonda 發表於 19-3-13 00:19
係呀我有個大女,真係好窩心!
你同老公錫囡囡就夠,父母陪伴勝過一切,支持你!你地三個先係一 ...

講起反應,我仲無奈。。。
我個大女,一直都話係細佬,無論邊個問,都係咁答,依加搞到誤會好大。。。

複式洋房

做個靚太 發表於 19-3-18 12:56
講起反應,我仲無奈。。。
我個大女,一直都話係細佬,無論邊個問,都係咁答,依加搞到誤會好大 ...

你意思你第二個係女?但大女話係仔?

複式洋房

做個靚太 發表於 19-3-18 12:35
我父母都係重男輕女,依加人個仔超不孝,我爸爸仲係覺得仔先重要,我媽已經改左口,話好彩自己生左兩個女~ ...

我爸媽而家都話我細佬「冇用」。話得個女(我)關心佢地。

珍珠宮

Wonda 發表於 19-3-18 13:05
你意思你第二個係女?但大女話係仔?

係呀~

珍珠宮

Wonda 發表於 19-3-18 13:06
我爸媽而家都話我細佬「冇用」。話得個女(我)關心佢地。

我阿爸係我弟弟篤住個頭鬧佢無用,叫佢去死,唔好罷住層樓,都仲係堅持個仔無錯,要包容個仔架!
我阿媽早就心淡,覺得好彩有生女。。。

複式洋房

做個靚太 發表於 19-3-18 13:28
我阿爸係我弟弟篤住個頭鬧佢無用,叫佢去死,唔好罷住層樓,都仲係堅持個仔無錯,要包容個仔架! ...

所以舊式傳統思想係害死人,我支持男同女一樣,實際上自己少少偏好女生。因為唔明為何咁多年代過去,還是被睇低。所以女生們要自強呀!

珍珠宮

Wonda 發表於 19-3-18 21:13
所以舊式傳統思想係害死人,我支持男同女一樣,實際上自己少少偏好女生。因為唔明為何咁多年代過去,還是 ...

其實我都覺得尼種觀念害死人,好似我爸爸咁,如果唔係重男輕女,唔會縱左個衰仔出尼~
至於我做女嘅,問心無愧就算,都理唔到咁多~

複式洋房

做個靚太 發表於 19-3-18 23:53
其實我都覺得尼種觀念害死人,好似我爸爸咁,如果唔係重男輕女,唔會縱左個衰仔出尼~
至於我做女嘅,問心 ...

係,我地盡自己本份,問心無愧。

洋房

好正面,年代唔同左,同意最緊要快樂同健康

別墅

生男生女我覺得冇所謂, 都係自己生, 都會一樣錫

複式洋房

樓主,其實仔女都無所謂啦,有2個已經好幸福了,我第一胎係仔,今胎做咗Nifty pro知道係女,老公想要女想到癲咗,可惜我Oscar 同Nifty 報告都係高危,要面臨引產嘅準備,所以,天賜嘅禮物,不論男女,都得來不易呀,祝福您

複式洋房

HRM_ME 發表於 19-3-20 19:23
樓主,其實仔女都無所謂啦,有2個已經好幸福了,我第一胎係仔,今胎做咗Nifty pro知道係女,老公想要女想到 ...

咁你會做埋抽羊水確定嗎?我之前頭一round醫院度頸皮同抽血都係高危1:52。之後只係約期做咗抽羊水感恩確定冇唐氏,今天返去照結構暫時見到所有都正常。

絕對認同你講的天賜的禮物!
我都祝福你。

複式洋房

回覆 Wonda 的帖子

約咗4月2號返去醫院抽羊水+晶片,雖然打定輸數,但都希望知道阿女出咩問題,我嘅問題好嚴重,oscar1:4,Nifty >1/20,簡直係絕望

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊