懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 DHA勳章

Last M計預產期係7月3日
但私家照就細一個星期 預產期係7月10日
我想問係咪真係唔可以叫佢跟返照超聲波個大細
去計預產期
因我私家產檢係跟到個進度
政府既話會當我b細一週
如果到催生時 咁到時實質得40週..唔係41週

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

叫私家出返封信adjust預產期
再交俾政府 我果陣都係咁

男爵府

jamboo_ash 發表於 19-3-9 13:38
叫私家出返封信adjust預產期
再交俾政府 我果陣都係咁

好 我到下次產檢時試下

大宅

2019新春慶豚圓

lolitaloves 發表於 19-3-9 13:08
我想問係咪真係唔可以叫佢跟返照超聲波個大 ...

有無度頸皮? 預產期通常度頸皮時 adjust

男爵府

小驚 發表於 19-3-9 14:07
有無度頸皮? 預產期通常度頸皮時 adjust

有度
我同時有係出面做nifty Pro
nifty 係計我私家照出黎既預產期去驗血
政府就以我last m個預產期去驗荷爾蒙
政府以我last m去度頸皮 話我細一週
第一次見助產士時唔記得帶私家啲超聲波相俾佢
搞到佢出早左照唐氏啲期俾我
上次係政府照結構話
原本你應該今日22週6既 而加照就細左一週
得21週幾
但其實實質得21w6(計私家預產期)

大宅

2019新春慶豚圓

lolitaloves 發表於 19-3-9 14:18
有度
我同時有係出面做nifty Pro
nifty 係計我私家照出黎既預產期去驗血

因為我度頸皮時有同姑娘講我經期唔準,超聲波係細兩週。
姑娘就話用度頸皮嘅超聲波做 EDD

男爵府

小驚 發表於 19-3-9 14:44

因為我度頸皮時有同姑娘講我經期唔準,超聲波係細兩週。

我想阿b大隻啲好湊啲
所以想政府跟返私家個預產期.....

複式洋房

2019新春慶豚圓

計超聲波

複式洋房

私家醫生會出返信,到時交返比健康院或者政府改返就OK

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

可以的,我私家醫生計照超聲波,比last m計edd提早左一星期
去到做唐氏(威院),姑娘同我入好曬data都認同跟醫生照超聲波的edd(做唐氏前我在私家照了3次)
不過姑娘會好謹慎再三確認,放心

珍珠宮

2019新春慶豚圓

照超聲波先預計到比較準既週數。

大宅

2019勳章

希望你唔洗去到催生個步啦,唔洗咁擔心。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我兩胎都以最後一次M期計。如果經期唔準就以超聲波計。

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

無記錯大過七日同細過七日都要同醫院講

複式洋房

我一開始照超聲波都係話概差左6日,我係醫院度頸皮果陣都有同姑娘講,就算健康院佢話唔超過7日既話,預產期都會用last m 計~

男爵府

2019新春慶豚圓

如果唔記得last m ,就係要跟翻超聲計,記得就按last 計

男爵府

sleepingpig 發表於 19-3-10 21:21
我一開始照超聲波都係話概差左6日,我係醫院度頸皮果陣都有同姑娘講,就算健康院佢話唔超過7日既話,預產期 ...

我想阿b係肚耐啲 吸收多啲
生出黎好湊啲 所以好想政府
跟返私家照出黎既預產期!
如果我想改預產期 咁3月23號飲糖水個part
係咪唔好去住?到時24週3

大宅

lolitaloves 發表於 19-3-14 17:41
我想阿b係肚耐啲 吸收多啲
生出黎好湊啲 所以好想政府
跟返私家照出黎既預產期!
順產唔催生的話,你個b幾時出生同大唔大隻其實同個預產期無関係。

男爵府

iodine 發表於 19-3-14 17:51
順產唔催生的話,你個b幾時出生同大唔大隻其實同個預產期無関係。

覺得唔係跟返超聲波去定預產期唔係咁好囉
話我細一週 我啲經期個個月都唔準既

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊