自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

水晶宮

畀面勳章

自從上月resign後,全部人都變面,senior manager變雞蛋挑骨頭,明明每人都系用呢個方法去做事,我就一定俾佢叫入房話你。
因為我handover俾人,我己經整好notes,圖文並茂,我manager都會話我做得不夠

無啦啦可以發我脾氣,宜家我都要上去替下receptionist既工作,佢地居然扮哂野打泥check我有無準時上到去report duty

最好笑系,我有interview,我會group埋一日,一次過去哂,咁我己經醒目,學人射波,費時坦白人地唔approve我班好同事系不停whatapps你,扮哂關心你,叫你影埋藥佢睇
其實唔岩做咪走,我己經系俾一個月通知你,我又做左我要做既工作,到底點解要咁?!

FJmom    發表於 19-3-10 00:32

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

既然係咁, 點解唔玩下野先? 駛咩handover 得咁好!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Yee0113 發表於 19-3-9 14:09
自從上月resign後,全部人都變面,senior manager變雞蛋挑骨頭,明明每人都系用呢個方法去做事,我就一定俾 ...
唔使理佢地

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

有咁嘅同事應該早d走。

FJmom    發表於 19-3-10 00:33
wcpcelia    發表於 19-3-9 15:40

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

自從上月resign後,全部人都變面,senior manager變雞蛋挑骨頭,明明每人都系用呢個方法去做事,我就一定俾 ...
甘你會否買散水餅

FJmom    發表於 19-3-10 00:33

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我係你、佢地每個WP都會睇左唔覆、仲駛乜回應!?

Handover係責任、我就會照交低,其余挑釁性問題及行為,捉入房話咪哦一聲回應,乜鬼都哦⋯⋯又無得話我唔回應,又無位俾佢話我玩野!

我會由佢,乜都當睇唔到!聽唔到!

FJmom    發表於 19-3-10 00:34

水晶宮

畀面勳章

cy101 發表於 19-3-9 14:11
既然係咁, 點解唔玩下野先? 駛咩handover 得咁好!

我覺得我射波己經好玩野嫁了我一星期射波一日,no pay一日,走哂去見工

咁我怕我handover唔好累左下一手

珊瑚宮

影埋葯

我會每粒藥丸影個close up比佢哋

FJmom    發表於 19-3-10 00:35

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我上份工又係咁。
同事就冇野,但上司黑面左我大半個月。
原本都好好地,有時仲一齊食飯。
遞信之後留左我幾次,我都拒絕,就黑我面。
硬係唔可以好黎好去。
其實佢份人冇咩點,也幾喜歡我,可能覺得就係同我感情可以,但我掉低佢掛。
但我前後都係做左半年多D,都唔係好深感情,唔啱做就唔做㗎啦。又冇話係因為佢。
都唔知D人諗咩。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

20150618bb 發表於 19-3-9 14:13
甘你會否買散水餅

仲買

FJmom    發表於 19-3-10 00:36

水晶宮

畀面勳章

ChloeMa 發表於 19-3-9 14:13
有咁嘅同事應該早d走。

所以我己經遞左信,希望佢可以好泥好去

PS,jm你個名同我fd個名一樣,唔通我地識?

珊瑚宮

stagea 發表於 19-3-9 14:16
仲買
如果係我就.....................免喇

FJmom    發表於 19-3-10 00:37

水晶宮

畀面勳章

20150618bb 發表於 19-3-9 14:12
唔使理佢地

我宜家日日好像俾人排斥咁,我就我有我做野,佢有佢地忙

男爵府

唔洗你佢地,我 old boss話唔做大哂架, 我都認同

水晶宮

畀面勳章

20150618bb 發表於 19-3-9 14:13
甘你會否買散水餅

我都唸緊丫
但我發現佢地唔中意個個人系唔會食嫁

FJmom    發表於 19-3-10 00:38

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Yee0113 發表於 19-3-9 14:16
所以我己經遞左信,希望佢可以好泥好去

PS,jm你個名同我fd個名一樣,唔通我地識?

呢個係呀女個名,所以後面有個ma

琥珀宮

20150618bb 發表於 19-3-9 14:17
如果係我就.....................免喇

當然啦

珊瑚宮

Yee0113 發表於 19-3-9 14:17
我宜家日日好像俾人排斥咁,我就我有我做野,佢有佢地忙
仲有無長假期呀

水晶宮

畀面勳章

stagea 發表於 19-3-9 14:15
我係你、佢地每個WP都會睇左唔覆、仲駛乜回應!?

Handover係責任、我就會照交低,其余挑釁性問題及行為, ...

系,我覺得我盡我所能handover完就算。
有同事估到我見工,又系咁chok我系乜公司,透露下,話幫下眼

wcpcelia    發表於 19-3-10 09:26
FJmom    發表於 19-3-10 00:39

珊瑚宮

Yee0113 發表於 19-3-9 14:18
我都唸緊丫
但我發現佢地唔中意個個人系唔會食嫁
留回同家人食好過喇

首頁
12345...12

尾頁

跳至