自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

大富翁 發表於 19-3-12 15:03
係!勁同意,我同我家個隻兔仔講,你係我人生第一次兔仔都係最後一隻。真係唔會再養。一唔食野半日有d 真 ...
傻餅好彩唔揀草食, 咩牌子都食, 唔係都幾頭痕.

試過一次腸停同側頭我都驚左, 兩次都係發現得早, 睇兩次醫生無事.

傻餅都 7 歲喇, 無以前咁鍾意跑黎跑去同跳兔仔舞.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

littledot 發表於 19-3-12 15:08
一發現佢企唔穩半夜即刻仆去同佢睇醫生,宜家都冇再跌lu,不過淨係驗血都好貴
...
E 菌個次無驗血, 肥佬講到明驗唔驗都係食同一隻藥, 話慳返唔驗都得.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

公爵府

miriam 發表於 19-3-12 15:13
E 菌個次無驗血, 肥佬講到明驗唔驗都係食同一隻藥, 話慳返唔驗都得.

咁好
可唔可以俾埋呢個醫生嘅資料我,有備冇患。

王國長老

littledot 發表於 19-3-12 15:20
咁好
可唔可以俾埋呢個醫生嘅資料我,有備冇患。
唔介紹喇, 真係人夾人, 好多人話呢間診所唔好, 但我屋企 4 隻熊仔鼠、刺蝟同兔都係睇佢.

男爵府

cocolee1689 發表於 19-3-9 22:24
就係呢間野睇到咁囉

Me too
睇左成萬幾蚊
先話比我聽醫唔到我隻刺蝟

子爵府

littledot 發表於 19-3-12 15:11
唔俾咁多草粉佢會唔會食返多啲草?食唔夠草又驚佢牙長,真係好多問題
...

唔得,佢日日都要食,唔可以唔食。佢唔食草粉,就直接同你草都唔食,好煩

珍珠宮

開心吸收勳章

WWT1234 發表於 19-3-10 07:43
當初讀獸醫,佢哋有比「賺錢」更崇高嘅理想,就係為咗⋯⋯「賺更加多嘅錢」!
...

違規內容

大宅

smallabby 發表於 19-3-12 16:13
Me too
睇左成萬幾蚊
先話比我聽醫唔到我隻刺蝟

好離譜喎
講真錢使左好番,無問題
最怕遇到呢D黃綠醫生

珍珠宮

好媽媽勳章

miriam 發表於 19-3-12 09:43
傻餅去過一次永不再去

食 2nd cut 既便便會黑同細過食 1st cut, 佢就話腸胃有問題, 開左大堆藥.

我隻兔就係睇左佢,開左一大堆腸水,食左兩次,明顯呀兔係愈來愈唔舒服,愈來愈唔妥
,最後好在自行決定停藥,停左藥反而慢慢好轉,如果我傻信曬個醫生,應該會害死呀兔

王國長老

susi1024169 發表於 19-3-12 17:47
我隻兔就係睇左佢,開左一大堆腸水,食左兩次,明顯呀兔係愈來愈唔舒服,愈來愈唔妥
,最後好在自行決定停 ...
同類情況我聽到不止一次, 拎返 D 藥畀睇開個間診所睇, 話幾重藥.

朋友既朋友做獸醫診所助護, 佢都講隻藥好傷肝, 無事無幹食黎做咩.

珍珠宮

好媽媽勳章

大富翁 發表於 19-3-12 10:52
我隻兔仔都係老野。當初係九龍城睇dr betty (唔知你知唔知呢),呢位ma 醫生當時係佢學徒,之後betty 同佢 ...

我兔細時都聽聞過betty大名,好多兔友都帶兔去睇佢,話佢好好,當年我都有keep betty資料以備不時之需,不過感恩我兔13年來一直都健健康康無需要去睇佢,係最近我估因爲將呀兔放左5日係兔酒店,環境轉變引起腸胃不適,見網上都好多人話ma好,打去又即刻有得睇就去,估唔到睇左仲衰,可能心理引起既腸胃問題,慢慢會自己好,呀兔當日食左藥真係半死咁,好恐佈,同埋最重要係,ma斷症真係太求其,摸下個肚,聽一聽就話腸開始停,就已經開一大堆腸藥,太重藥,唔考慮下我隻兔咁年老身體未必受到

珍珠宮

好媽媽勳章

miriam 發表於 19-3-12 17:53
同類情況我聽到不止一次, 拎返 D 藥畀睇開個間診所睇, 話幾重藥.

朋友既朋友做獸醫診所助護, 佢都講隻藥好 ...

信錯醫生,錢事少,如果小生命咁樣比我害死真係成世唔安樂

王國長老

susi1024169 發表於 19-3-12 17:54

我兔細時都聽聞過betty大名,好多兔友都帶兔去睇佢,話 ...
Dr. Betty 我都聽過, 睇兔一流, 但已經移民少左個好醫生.

王國長老

susi1024169 發表於 19-3-12 17:58
信錯醫生,錢事少,如果小生命咁樣比我害死真係成世唔安樂
我係好彩睇完未食藥知道唔好食, 否則出左事都未知咩事.

珍珠宮

好媽媽勳章

miriam 發表於 19-3-12 18:14
Dr. Betty 我都聽過, 睇兔一流, 但已經移民少左個好醫生.

可惜,識醫兔既醫生,又有醫德既,真係買少見少

子爵府

susi1024169 發表於 19-3-12 17:54

我兔細時都聽聞過betty大名,好多兔友都帶兔去睇佢,話 ...

係呀,我個隻老野,眼睛成日流眼水,去ma 度通眼淚管,心疼死我,次次都係摸下佢個肚睇下牙仔,開黎開去都係個幾隻藥
真係好掛住betty 當初都係佢睇大我隻兔

首頁

尾頁

跳至