自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

侯爵府

果然校長病假一、兩個月d人都全忘了。。。
林老師之學生家長留言好感人。。。

"林老師很好的,和她傾談不下一次,完全感受到她好疼錫學生和對工作充滿熱誠。

她失聲病假期間,囡囡還每天問林老師幾時回校,點知囡囡再無機會見到林老師了,囡囡哭成淚人說好掛住林老師...

未知可否安排家長和學生擺放鮮花向林老師道別?而不是學校現在當什麼也沒發生過一樣..."

珍珠宮

囡囡很慘..

侯爵府

用戶要求終止服務

侯爵府

回覆 ^—^ 的帖子

據了解,過去該校職員曾兩度向東華總部投訴校長羅婉儀,約於 2015年6月及2018年6月,但當時東華只要求校長提交文件解釋,未有深入調查事件,有知情人士認為,若東華及早認真處理,或可避免是次悲劇發生。王賢誌周日(10日)會到學校與家屬及職員見面

侯爵府

Moonlight819 發表於 19-3-10 14:48
囡囡很慘..
係悲劇收場
她的離世,揭開這所小學背後的亂象,高層疑施壓逼她請辭,騰出其學位教師職位,以晉升仍是文憑教師的「自己友」。事件或許是教育界的冰山一角,業內人士直言,此情況在日後政府推行教師職位全面學位化後,恐有恃無恐

用戶要求終止服務

HKITMan 發表於 19-3-10 14:59
回覆 ^—^ 的帖子

據了解,過去該校職員曾兩度向東華總部投訴校長羅婉儀,約於 2015年6月及2018年6月,但 ...

校長在發生時之後可以完全唔慰問家屬,已經身有屎,外人都可以睇得出

wcpcelia    發表於 19-3-10 18:40

水晶宮

回覆 ^—^ 的帖子

今日睇報紙見到死者的爸爸,講到想爲女兒追番公道。個校長千祈唔好假仁假義去慰問死者親人,唔好刺激老人家。

男爵府

希望東華派人去心理輔導該校受事件影響既小朋友,等佢哋抒發對林老師既思念

用戶要求終止服務

Jane1983 發表於 19-3-10 15:16
回覆 ^—^ 的帖子

今日睇報紙見到死者的爸爸,講到想爲女兒追番公道。個校長千祈唔好假仁假義去慰問死者親 ...

報紙報曬先去為問人哋就假到暈,佢之前老師跳樓根本完全當冇事發生,唔係冷血係乜

侯爵府

^—^ 發表於 19-3-10 15:11
校長在發生時之後可以完全唔慰問家屬,已經身有屎,外人都可以睇得出
...
同意

大宅

^—^ 發表於 19-3-10 15:11
...

都唔知那天早上校長係咪同林老師講過咩,例如「你咁都攪唔掂不如去死啦」,所以林老師就......正常學校發生這類不幸事件,校長都會代表學校話婉惜、難過、慰問家人咁

公爵府

回覆樓主:

心痛 唔希望再有呢d事情發生。
願林老師安息,願查明事情始末,還所有涉事者公道

伯爵府

用戶要求終止服務

WinnieCatCat 發表於 19-3-10 15:38
都唔知那天早上校長係咪同林老師講過咩,例如「你咁都攪唔掂不如去死啦」,所以林老師就......正常學校發 ...

男爵府

侯爵府

WinnieCatCat 發表於 19-3-10 15:38
都唔知那天早上校長係咪同林老師講過咩,例如「你咁都攪唔掂不如去死啦」,所以林老師就......正常學校發 ...
心痛

寶石宮

2024年龍年勳章

Hemi 發表於 19-3-10 15:18
希望東華派人去心理輔導該校受事件影響既小朋友,等佢哋抒發對林老師既思念 ...

幸福可以好簡單

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Jane1983 發表於 19-3-10 15:16
回覆 ^—^ 的帖子

今日睇報紙見到死者的爸爸,講到想爲女兒追番公道。個校長千祈唔好假仁假義去慰問死者親 ...

係呀,如果我係林老師爸爸,我應該會忍唔住煎巴個校長囉
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

^—^ 發表於 19-3-10 15:19
報紙報曬先去為問人哋就假到暈,佢之前老師跳樓根本完全當冇事發生,唔係冷血係乜
...

這個人,夜欄人靜時,唔知會唔會害怕見到林老師鬼魂?
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

首頁
12345...11

尾頁

跳至