跳至

首頁

尾頁

複式洋房

chiuyuen 發表於 19-6-8 16:35
請問良民証是政府部門自動寄去領事局?收到收據後需要再自行upload 去加拿大領事局?
...

你去辨理時,個職員或有張注意要項 有說明。
良民証是警局部門自動寄去移民局
如果你擔心限期內移民局未收到,你可將收據是需要再自行upload 去加拿大移民局,以証明自己已盡力了,外在因素不能控制。

複式洋房

vanyu 發表於 19-6-7 17:35
我先生以前用這個:
Asian Express

上網填寫了報價要求,一部鋼琴和四口子衣物,由屯門去多倫多,簡約報個價考慮下。

怎知我問一個問題,而Asian express即回了我七個問題但沒有報價

大宅

Can1579 發表於 19-6-8 16:52
上網填寫了報價要求,一部鋼琴和四口子衣物,由屯門去多倫多,簡約報個價考慮下。

怎知我問一個問題,而A ...

噢!其實我都不大清楚,始終都有20幾年。
我只提供我所知的資料。

複式洋房

vanyu 發表於 19-6-8 19:25
噢!其實我都不大清楚,始終都有20幾年。
我只提供我所知的資料。

Sorry,我可能表逹有問題。我只是想分享下我對間公司的感覺就是「怪蛋」,沒有怪責,也沒有不滿。我同時也找了很多公司,每間基本上都有粗略報價。

大宅

十一月境內申請,三月底,香港寄良民証回加拿大。但加拿大移民局話未收到,可以點做?

大宅

剛收到Bulletin 1, 請問各位JM 一般還要等幾耐出land 紙,謝謝(emoji)(emoji)

民房

Nicmommy 發表於 19-3-23 20:57
我而家係whatsapp group同幾個hk app 情況都一樣。1月申請到而家,我地無一個能收到確認cpc sydney收到張p ...

請問我可以join group ma?

複式洋房

ballmui 發表於 19-6-19 10:57
十一月境內申請,三月底,香港寄良民証回加拿大。但加拿大移民局話未收到,可以點做?

...

我都係境內申請㗎丶已經做咗body check丶啱啱收到要做良民證丶做良民證嗰邊要四個星期丶但係移民局限我一個月內要交到良民證咁應該點處理呢?我依家有啲擔心唔夠時間
請問而家你嘅情況又係點呢?
我哋可以交換下訊息

首頁

尾頁

跳至