婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日我醒覺,99係鐘意一個駡不還口嘅下靶,所以我永遠做唔到一個好新抱⋯⋯因爲我自問我真係做唔到。

公爵府

甜甜人妻 發表於 19-3-11 00:09
今日我醒覺,99係鐘意一個駡不還口嘅下靶,所以我永遠做唔到一個好新抱⋯⋯因爲我自問我真係做唔到。
...

搬開住就搞點。

珍珠宮

回覆樓主:

你地一齊住?

男爵府

呀99係咪好心抱嚟?我成日都有咁既疑問架,呀99咁憎心抱,佢一定係好好既心抱嚟,即係比人無理取鬧都罵不還口,比99屈都幫佢洗腳,比人打完左邊會笑住比人打埋右邊,好好孝順99!唔係點會咁對自己心抱呢?一定係呢堆衰心抱唔好啦!

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主明白佐事實都係好事;
好似我99咁對兩個心抱完全係兩回事: 對心抱A(唔洗返工,仲有工人), 幫佢洗埋底衫褲, 湯埋衫褲拎埋去人哋屋企; 對心抱B(要返工無工人), 衫褲晒佐係度見到落雨淋濕晒都視而不見(D衫佢個子, 佢D孫都有份著架);
我好明白架, 我C6都好明白

我地好快就唔洗再見99; 將來等心抱A幫返99洗底衫褲啦

男爵府

小肥楊 發表於 19-3-11 13:04
樓主明白佐事實都係好事;
好似我99咁對兩個心抱完全係兩回事: 對心抱A(唔洗返工,仲有工人), 幫佢洗埋底衫 ...

咁證明心抱A比你環境好,唔洗番工又有工人,擦心抱A鞋都好正常。

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kaman0617 發表於 19-3-11 15:34
咁證明心抱A比你環境好,唔洗番工又有工人,擦心抱A鞋都好正常。
...
佢擦心抱A鞋好正常, 無錯啲;
心抱A係好環境, 人地著事拎盡, 仲零付出;

將來99幫唔到人洗底衫褲啲時候, 無能力再擦心抱A鞋啲時, 睇下會點...........祝佢好運

大宅

章魚妹妹 發表於 19-3-11 10:59
呀99係咪好心抱嚟?我成日都有咁既疑問架,呀99咁憎心抱,佢一定係好好既心抱嚟,即係比人無理取鬧都罵不還 ...

我奶奶既奶奶仲在生,不過都睇得出佢地關係一般 我一年被安排同佢食一次飯 我奶奶要返工 都係咁一年一次咁上下 可能我奶奶有過深切體會 佢對我好好 好體諒我地 無說話聽 不過我老爺就吾係 好多野講 我一個星期返幾次外家都關佢事 我間吾中都同老公講 點解老爺咁孝順 嫲嫲要住老人院 做人不要講一套做一套

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至