少年成長

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我個小朋友踏入青春期,早排時時話胸口有 d 痛,亦要用力呼吸,已睇家庭醫生,醫生話冇事,肺清、心臟冇問題,我唔知係佢自己時時諗住有事 or 因為壓力,耐唔耐就叫我帶佢去睇醫生
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

esmehouse 發表於 19-3-11 11:45
我個小朋友踏入青春期,早排時時話胸口有 d 痛,亦要用力呼吸,已睇家庭醫生,醫生話冇事,肺清、心臟冇問 ...

女仔依個時候都會係咁,點
常說抖不过氣來, 其實係有壓力

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

TwinWong 發表於 19-3-11 14:40
女仔依個時候都會係咁,點
常說抖不过氣來, 其實係有壓力
我都覺得係壓力,因為今年要選科,希望快快冇事
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

esmehouse 發表於 19-3-11 15:15
我都覺得係壓力,因為今年要選科,希望快快冇事

是的, 我囡同學当年中三, 到今年中五又開始感有壓力
佢媽咪常說她睡眠不足, 功課又搞好夜引起,
所以要早點休息, 夠瞓會少这問題出現

寶石宮

TwinWong 發表於 19-3-11 15:19
是的, 我囡同學当年中三, 到今年中五又開始感有壓力
佢媽咪常說她睡眠不足, 功課又搞好夜引起,
所以要早點 ...

其實佢最遲個日都係 11:00 要上床瞓,不過佢時時都諗住自己要大力抖氣就會唔問心,加上佢自己又會上網睇下有咩病例係同自己相似,咁咪又攪到佢自己嚇一嚇自己

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

esmehouse 發表於 19-3-11 15:28
其實佢最遲個日都係 11:00 要上床瞓,不過佢時時都諗住自己要大力抖氣就會唔問心,加上佢自己又會上網睇下 ...

囝囝有無每星期運動
我囡會去打波 跑步 佢唔係為比賽而去
佢去舒展下 所以佢無咩依種压力

寶石宮

TwinWong 發表於 19-3-11 15:44
囝囝有無每星期運動
我囡會去打波 跑步 佢唔係為比賽而去
佢去舒展下 所以佢無咩依種压力
依方面佢比較懶,我都有叫佢星期日去跑下步或打下波,以前都有踩下 inline skate,上到中學就停了 

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

esmehouse 發表於 19-3-11 17:04
依方面佢比較懶,我都有叫佢星期日去跑下步或打下波,以前都有踩下 inline skate,上到中學就停了 :igiveu ...

其實讀書時期應有正常運動 身心都能平衡

寶石宮

TwinWong 發表於 19-3-11 17:06
其實讀書時期應有正常運動 身心都能平衡
我真係要努力 d 叫佢做下運動 

洋房

回覆 TwinWong 的帖子

怎樣可以幫忙減壓

首頁

尾頁

跳至