0-6個月

跳至

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

其實吾使問人 都諗到 BB咁細個去旅行合適嗎 ?當然你係佢媽媽 你想帶就帶

別墅

4個月唔好啦.. BB同大人都會辛苦, 大人都玩得唔盡慶
一係就交低比6299果D睇幾日

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
fantingcc 發表於 19-3-13 18:45
4個月唔好啦.. BB同大人都會辛苦, 大人都玩得唔盡慶
一係就交低比6299果D睇幾日 ...

岩呀,其實好難怪人話生仔要考牌
四個月五個月,咩抵抗力都冇,去到外地有病時點算呢?
唔好同我講咩要製造回憶,回憶係咪一定要去旅行先叫回憶?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
唔好話去旅行,就算留喺香港,人多地方都唔敢帶咁細個bb去

人生本是苦

男爵府

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我就唔會去,要帶好多野,之前去1日澳門/返大陸帶ge野都重過個b

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
efren 發表於 19-3-12 11:34
我都係甘同老公講,佢又話我太緊張

樓主其實想攞大家意見黎反駁C6

大宅

efren 發表於 19-3-12 11:34
我都係甘同老公講,佢又話我太緊張

男人就係咁,永遠都唔,成日都會話女人緊張,又話怪獸家長

大宅

Happy-pp 發表於 19-3-18 07:50
樓主其實想攞大家意見黎反駁C6

比你發現左

複式洋房

efren 發表於 19-3-11 21:29
我自己覺得有啲危險,你地覺得呢?
你地有無試過帶初生去日本?

叫你老公咪掛住去日本喇 考慮下個B喇

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
efren 發表於 19-3-18 20:24
比你發現左

我老公都話想BB 10個月的時候,帶佢去台灣,我都覺得佢好煩

複式洋房

Kammui916 發表於 19-3-13 18:37
其實吾使問人 都諗到 BB咁細個去旅行合適嗎 ?當然你係佢媽媽 你想帶就帶
...

B太細過啦,整日都要睡覺吃奶,出去旅行完全唔駛睡,太奔波了,不建議去。而且有咩唔舒服搵醫生都係好難。日本宜家傳染病又多

複式洋房

2019新春慶豚圓

甘細個先唔講係日本,系屋企湊都攰死了,去旅行簡直係玩你多D

大宅

2019新春慶豚圓

我老公都想5個月時帶B去旅行!佢考慮既野好少。就由衣食住行同佢數。
衫仔帶幾多去?有時漏尿又要換。爆左片嘔奶又換。即日洗係咪洗衣液都帶?
食: 奶樽點消毒?帶個煲去烚奶樽?我餵人奶者,但要泵架。d奶點雪?
住: 幾多間酒店有Bb床,人地床單你信唔信得過?被仔信唔過又要帶睡袋啦。酒店沖涼點搞?
沖涼盤又要帶,花灑未必係有得拎落黎架播
行: 帶Bb車?hipseat?
仲有,你覺得你老公會唔會湊?介夜奶未?
生保地方bb不適應,夜晚你冇得訓,朝早冇得補眠播。
尿片濕紙巾可以到時買,但我擔心既野太多。我大仔係17個月時去日本都好大陣仗,仲要自駕架啦。
我覺得,大個d先啦。

大宅

MissPuffs 發表於 19-3-19 18:15
我老公都想5個月時帶B去旅行!佢考慮既野好少。就由衣食住行同佢數。
衫仔帶幾多去?有時漏尿又要換。爆左 ...

Hahhaa.....
我同你一樣反問我老公你所講既野
之後佢雖然收左皮
但都係唔明
仲話我over protection
D男人係永世都唔明頭腦簡單

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊