懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果nifty low risk, 但係醫院做唐氏high risk, 仲抽唔抽絨毛或羊水? 始終抽絨毛或羊水會有1-2% 流產......

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

high risk成點?咩數字?
同埋睇你是否接受個1%機率

複式洋房

回覆 asukav6 的帖子

唐氏就1:18, 頸皮2.4mm

大宅

2019新春慶豚圓

karrywong 發表於 19-3-12 09:27

高成咁,抽就一定confirm到,不過都係睇你本身是否接受到nifty 1%誤差

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

karrywong 發表於 19-3-12 09:00
如果nifty low risk, 但係醫院做唐氏high risk, 仲抽唔抽絨毛或羊水? 始終抽絨毛或羊水會有1-2% 流產...... ...

我都係咁,唔知點好,照完結構再考慮抽羊水?

複式洋房

回覆 wynagnes726 的帖子

我都唔知道.....但姑娘都話抽羊水會機會流產....

子爵府

回覆樓主:

睇多個權威醫生

大宅

李露眉 發表於 19-3-12 17:27
睇多個權威醫生

同意,出去睇個有經驗D先再決定,不過如果我會抽

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我有個朋友,喺公立check 完oscar又係話佢high risk..佢之後再做返nifty又係話佢low risk,最後佢相信nifty個report, 無再進一步抽羊水,bb而家七個月大勁得意精靈完全正常。不過呢啲好個人,如果你想買個安心,最好問多一至兩個醫生,睇佢地建議再決定做定唔做啦。

複式洋房

回覆 一嚿大番薯 的帖子

好的, 多謝分享...定係走左做個T21呢!?

子爵府

2019新春慶豚圓

karrywong 發表於 19-3-12 16:51
回覆 wynagnes726 的帖子

我都唔知道.....但姑娘都話抽羊水會機會流產....

醫生話0.5%流產,本身自然流產嘅人都唔止0.5%,好難話係抽羊水引致

複式洋房

musiccisum 發表於 19-3-12 17:49
醫生話0.5%流產,本身自然流產嘅人都唔止0.5%,好難話係抽羊水引致

其實問過qe得0.1-0.5%唔係好高,但都有擔心 我明呀,大家有同問題,大家商議下係咪照結構再抽啦

複式洋房

karrywong 發表於 19-3-12 09:27

建議抽羊水準確性最高(係答你有定冇唐氏,唔係low risk / high risk),我三月頭啱啱做了,個心即刻定好多。

複式洋房

Wonda 發表於 19-3-12 20:54
建議抽羊水準確性最高(係答你有定冇唐氏,唔係low risk / high risk),我三月頭啱啱做了,個心即刻定好多 ...

係姐,但都有d驚,其實都驗唔晒所有,咁你照左結構未?

複式洋房

wynagnes726 發表於 19-3-12 22:18
係姐,但都有d驚,其實都驗唔晒所有,咁你照左結構未?

我淨係想知有冇唐氏就揀抽羊水,咁你驚嘅係咩我唔知喇,我冇諗過要驗曬所有嘢,我地以前出世都冇咁多嘢搞,而家正常人一個,所以唔會加多啲煩惱俾自己,開心媽媽開心BB...

我未照結構呀。

複式洋房

musiccisum 發表於 19-3-12 17:49

係呀,有啲冇抽羊水都會。。。所以唔可以話一定係抽羊水引致。

另外上次我經驗、有一位高級醫生、護士加助䕶,感覺安全嘅同埋好細心,醫生仲不斷同我講bb好叻拎擰轉面唔望我仲瞓到落最底避開好醒目,媽媽唔使咁驚,因為當時我標緊眼淚但唔旭得個人硬咗咁。所以想做就去做,過了週數做唔到怕到時又煩第二樣架喇。

複式洋房

2019新春慶豚圓

karrywong 發表於 19-3-12 09:00
如果nifty low risk, 但係醫院做唐氏high risk, 仲抽唔抽絨毛或羊水? 始終抽絨毛或羊水會有1-2% 流產...... ...

我nifty pro low risk, 度頸皮正常,但Oscar 話係high risk, 問左私家醫生意見無抽羊水/絨毛。之後到做結構都一切正常。而架6個幾月。

複式洋房

Wonda 發表於 19-3-13 00:01
係呀,有啲冇抽羊水都會。。。所以唔可以話一定係抽羊水引致。

另外上次我經驗、有一位高級醫生、護士加 ...

就係驚0.5流產。。。同你自己都話硬晒肽唔郁同流淚。。。。

複式洋房

wynagnes726 發表於 19-3-13 01:08
就係驚0.5流產。。。同你自己都話硬晒肽唔郁同流淚。。。。

我係擔心佢真係中我唔知點好,唔係驚抽羊水個0.5%。因為你話驗唔曬,所以唔知你仲有乜想驗。

複式洋房

Wonda 發表於 19-3-13 01:18
我係擔心佢真係中我唔知點好,唔係驚抽羊水個0.5%。因為你話驗唔曬,所以唔知你仲有乜想驗。
...

你第幾胎?就算你抽羊水晶片做埋,都唔100%擔保bb出世係好無問題,除非結構,nifty pro都出現問題先冒險抽羊水?我地好難有,而且重新黎過既話都變高齡

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊