自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想請問一下大家有無用緊d app, 可以係iphone 同埋 web version / window app 同步task list 既 app? 因為有時出左去,會諗起d 公司既野突然要記低,我平時就send email 提自己既,但如果有個app 可以我係電話mark 低左,到時開返電腦可以睇到就會更加方便!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

janice_love 發表於 19-3-12 23:39
我想請問一下大家有無用緊d app, 可以係iphone 同埋 web version / window app 同步task list 既 app? 因為 ...

我會send whatsapp比自己
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

男爵府

doryee 發表於 19-3-12 23:46

點樣send 比自己

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

AhKaAhKa 發表於 19-3-12 23:50
點樣send 比自己

Save 自己電話號碼去電話簿
再去whastapp搵返自己,就可以自己send 比自己架

wcpcelia    發表於 19-3-14 14:32

個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

AhKaAhKa 發表於 19-3-12 23:50
點樣send 比自己

見下圖

newcook    發表於 19-3-13 10:46

大宅

我都有架,但有時開返公司電腦想即時同步返,唔駛打多次丫麻

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我用三叔裏面有個s.note mark 低啲task 或者佢個s.planner, 記低幾時要做乜,之後揀同步就會直接send 去email度 用電腦睇返

別墅

試下用Trello
有app亦有電腦版,可加文字description/attachment,仲可以邀請其他人用
你加一個task,可以再細分唔同進度,每完成其中一項就tick,成個task完晒就刪走,我會用日期分幾個board去排先後次序

男爵府

cccccarmen 發表於 19-3-13 00:37
試下用Trello
有app亦有電腦版,可加文字description/attachment,仲可以邀請其他人用
你加一個task,可以 ...

好似幾好,試玩下先

男爵府

doryee 發表於 19-3-12 23:58
見下圖

好喎!試下先,謝謝分享

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

doryee 發表於 19-3-12 23:54
...

長知識

大宅

我想請問一下大家有無用緊d app, 可以係iphone 同埋 web version / window app 同步task list 既 app? 因為 ...

我用microsoft to do, 可以invite其他人入 清單。

大宅

多謝賜教

男爵府

好媽媽勳章

我用緊google keep 和one note, 都係電腦電話同步update, 好方便

男爵府

如果同時都係用apple 產品,可以mark 係佢啲apps 如notes 便可以同步,當然要用同一apple id 登入。
或用google id 登入google mark 係 googke calendar, 應該都可以同步到。

大宅

我都係 whatsapp 比自己 ,亦有用 “Keep” app

子爵府

WhatsApp 方便
但如果本身多WhatsApp
你自己果個會沈低
同埋唔得organised
Apps 會好

個人睇法

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

回覆 janice_love 的帖子

我用Jorte,好似之前d JM教。可以加task list, 仲可以影低重要通告加入去提醒自己。
我覺得幾方便。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

doryee 發表於 19-3-12 23:54
...

而家唔得了
我以前都得過,而家無喇
(我有自己電話,但whatsapp搵唔到自己)

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我用calendar,create個event到時會彈出黎
我淋花、Renew passport、留意fanfare咩屁都係用calendar
到時唔得閒,搬後d又方便

首頁

尾頁

跳至