家庭理財

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

lyh80115 發表於 19-4-28 22:56
我都唔係好記得,睇下微信餘額有無橙色轉入零錢通字句,點一下入去轉入。

...

我都搵唔到零錢通,只有理財通,最後我買了工銀現金快綫,但唔可以當餘額付款,反而支付寶我就買到餘額寶可當餘額用。

伯爵府

我都唔係好記得,睇下微信餘額有無橙色轉入零錢通字句,點一下入去轉入。

...

Thanks, 不過我無依個function. 可能要未全面開通

別墅

(emoji)我已經實名認證左微訊,但都話我未實名開唔到理財通(emoji)(emoji)
新手一頭煙

大宅

...

我個微信都無你果句"轉入零錢通賺收益....."x2
點先會有架?

翡翠宮

BB511 發表於 19-4-29 22:34
我個微信都無你果句"轉入零錢通賺收益....."x2
點先會有架?

搵個未開通嘅研究下先……

複式洋房

回覆樓主:

新手,想問姐妹們,理財通轉錢去銀行卡有限額ma?

禁止訪問

男爵府

raydian 發表於 19-12-6 11:43
有無試過基金寶?好似收益都唔錯

請問回報有幾多? 邊到買?

翡翠宮

asukaa 發表於 19-11-29 12:05
新手,想問姐妹們,理財通轉錢去銀行卡有限額ma?

每日1萬即時到賬,1萬以上要等最少1個工作天。
我同老婆各自微信有理財通,我另外QQ有另一個理財通綁另一銀行;另有玩京東小金庫,咁一日就可以提4萬即到銀行户口。

禁止訪問

洋房

lyh80115 發表於 19-3-19 17:57
早前有jm介紹過用跨境電子支票,免費轉錢到内地户口,你了解下,我無迫切性搞。
http://www.hkab.org.hk/D ...

請問開京東小金庫,是否不用有大陸的戶口?我喺香港工商銀行有個戶口,請問可唔可以喺京東小金庫度買嘢?同埋登記用大陸電話順便問多句,有乜嘢方法可以養個大陸電話用最平嘅價錢?謝謝。

翡翠宮

Chanwingtin239 發表於 20-1-5 21:24
請問開京東小金庫,是否不用有大陸的戶口?我喺香港工商銀行有個戶口,請問可唔可以喺京東小金庫度買嘢? ...

一定要有大陸户口,小金庫、微信理財、餘額寶都係啦。

大陸電話就淘張中國移動從化大眾卡,0月費養卡,去開廣州做實名。平時常開,經常用下,注冊下唔同網站,避免停機。

洋房

lyh80115 發表於 20-1-5 21:31
一定要有大陸户口,小金庫、微信理財、餘額寶都係啦。

大陸電話就淘張中國移動從化大眾卡,0月費養卡,去 ...

如果去深圳開戶口有邊間銀行門檻最低?而且又可以網上買到投資產品?要帶啲乜嘢證件上去?同埋最少帶幾多錢人民幣?至於電話卡,去廣州邊一度做實名登記?真係唔好意思,我去大陸呢一方面乜嘢都唔識,請多多指教,謝謝。

翡翠宮

Chanwingtin239 發表於 20-1-5 21:36
如果去深圳開戶口有邊間銀行門檻最低?而且又可以網上買到投資產品?要帶啲乜嘢證件上去?同埋最少帶幾多 ...

近排好多帖講開户口,搵嚟睇下最新消息。
我最近去過國貿農行,見到寫住港人開户要大陸手機號(不要1卡2號)、回鄉證、香港住址證明、深圳地址但無需證明、若干人民幣、唔記得有無香港身份證啦。

從化卡去廣州中國移動沟通100服务厅實名,地址如下:
https://gd.10086.cn/commodity/yyt/communicate100/index.jsps

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至