親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

Hei3705 發表於 19-3-21 20:14
今年聖誕節也打算去苗場太子,你果時住咩洒店?

住係苗場太子。我地2018聖誕同2019農歷新年連續係苗場太子滑左兩轉

大宅

siuap 發表於 19-3-21 20:02
苗場,老公同阿囡太鍾意呢個場

苗場個kids park 多唔多野玩 我兩個小朋友只係玩雪 上年去過天使格蘭 都好好玩 睇下今次轉唔轉場

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

siuap 發表於 19-3-21 20:30
住係苗場太子。我地2018聖誕同2019農歷新年連續係苗場太子滑左兩轉
...

嘩~咁即係好好玩甘wor ,去咁密我打算4 日3 夜苗場太子,夠時間玩嗎?吾知聖誕旺季要預早幾多開始book 房?怕好full 無房就大件事

係呢,要住邊座好D呢?見人話有d新d,有d舊d。

男爵府

siuap 發表於 19-3-21 18:17
如果有可能會再考慮,而家都有睇緊年尾啲機票,仲係好貴

聖誕東京機票真係貴到嘔。上年12月見到ANA 來回已經6 仟(任何航班),已經覺得貴。打算等埋CX 同JAL 比較下,好天真咁以為有機會平,點知吾平不突止仲越來越貴。原來6 千已經最平

男爵府

2019新春慶豚圓

annawing 發表於 19-3-21 20:31
苗場個kids park 多唔多野玩 我兩個小朋友只係玩雪 上年去過天使格蘭 都好好玩 睇下今次轉唔轉場
...

因為我地淨滑雪,冇去kids park玩,不過路過見啲小朋友都玩得好開心

大宅

2019勳章

Hei3705 發表於 19-3-21 20:58
嘩~咁即係好好玩甘wor ,去咁密我打算4 日3 夜苗場太子,夠時間玩嗎?吾知聖誕旺季要預早幾多開 ...

我都想book苗場太子呀,一直check都未有得book。

男爵府

siuap 發表於 19-3-21 15:20
我舊年買左,晩機去早機返,前後6日,滑完三日雪即閃。係有啲趕,但兩大一小包一晩酒店連稅先8千幾蚊,真 ...

嘩,咁平,係邊度買的套票呀?

男爵府

2019新春慶豚圓

ramj 發表於 19-3-22 00:51

旺季要等到9月1號(會員)先可以book,非會員好似要遲一個禮拜

男爵府

2019新春慶豚圓

情若真 發表於 19-3-22 01:05
嘩,咁平,係邊度買的套票呀?

ANA sky holidays

男爵府

2019新春慶豚圓

Hei3705 發表於 19-3-21 20:58
嘩~咁即係好好玩甘wor ,去咁密我打算4 日3 夜苗場太子,夠時間玩嗎?吾知聖誕旺季要預早幾多開 ...

4日3夜或5日4夜應該都夠,睇下你體力可以玩到幾耐。聖誕節、CNY呢d旺季要9月頭先有得book. Tower 2會比較新,其他Tower 就差不多,冇話特別住邊座好,因為你會每日行來行去

男爵府

siuap 發表於 19-3-22 05:49
ANA sky holidays

再請教一下,ANA套票是否要官網才睇到? app有嗎?謝謝

男爵府

siuap 發表於 19-3-22 05:56
4日3夜或5日4夜應該都夠,睇下你體力可以玩到幾耐。聖誕節、CNY呢d旺季要9月頭先有得book. Tower 2會比較 ...

原來要到9 月咁遲先有得book ,我仲想去越後湯沢住一晚溫泉洒店先出返東京。吾知聖誕期間,苗場大吾大機會有雪落,有就更正

大宅

siuap 發表於 19-3-22 05:56
4日3夜或5日4夜應該都夠,睇下你體力可以玩到幾耐。聖誕節、CNY呢d旺季要9月頭先有得book. Tower 2會比較 ...

想問你旺季入住苗場酒店大約幾錢一晚 包餐嗎?包入雪場嗎?

男爵府

ramj 發表於 19-3-22 00:51

你又係今年聖誕節去?

大宅

2019勳章

Hei3705 發表於 19-3-22 10:56
你又係今年聖誕節去?

Yes呀!飛東京,但未決定去邊個雪場。

男爵府

ramj 發表於 19-3-22 11:03
Yes呀!飛東京,但未決定去邊個雪場。

我20/12 - 28/12

男爵府

2019新春慶豚圓

情若真 發表於 19-3-22 07:06
再請教一下,ANA套票是否要官網才睇到? app有嗎?謝謝

https://www.anaskyholiday.com.hk/

男爵府

2019新春慶豚圓

Hei3705 發表於 19-3-22 09:22
原來要到9 月咁遲先有得book ,我仲想去越後湯沢住一晚溫泉洒店先出返東京。吾知聖誕期間,苗場大吾大機會 ...

你可以book左一晚越後湯沢先。去年聖誕節苗場都好大雪,不過真係年年唔同。我舊年CNY 同今年CNY去已經有分別,舊年好大雪,今年出左兩、三日太陽,差d要滑冰

男爵府

2019新春慶豚圓

annawing 發表於 19-3-22 10:22
想問你旺季入住苗場酒店大約幾錢一晚 包餐嗎?包入雪場嗎?

酒店有不同package, 一晚連早餐同ski pass, 以我三個人為例,旺季大約4-5萬円一晚左右。12歳以下小朋友ski pass 免費。其實酒店係雪場入面,你唔滑雪就都冇問題

大宅

siuap 發表於 19-3-22 20:27
酒店有不同package, 一晚連早餐同ski pass, 以我三個人為例,旺季大約4-5萬円一晚左右。12歳以下小朋友ski ...

感謝感謝 等我作參考

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊