懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

一嚿大番薯 發表於 19-3-14 11:48
我就係聽人講佢比較商業化,同一時間開定兩三間房,我係驚咁樣佢會急住睇,不過我朋友都係介紹我去孫醫生 ...

係好急好急
叫名入房,瞓低等左10分鐘佢先出現,照左15分鐘左右,咁過程係詳細的,照完佢已經起身走,姑娘問有咩問題問醫生,你係瞓喺張床度叫出去的(因為個肚的啫喱未抹乾淨)
唔好expect佢會坐定定等你問問題

大宅

Nbs 發表於 19-3-14 14:31
部機清唔清唔重要,邊個照先最重要,呢兩個比較甘梗係劉經驗/資歷勁 d 啦
...

我都好認同

大宅

freshrose 發表於 19-3-14 15:08
呢2個醫生最近係FORUM 都幾多negative comments, 點解會揀呢2個

oh, 係咩?我其實都係喺網上search咋,我無入過任何媽媽group, 又見好似好多人講劉醫生好,孫醫生就我都有個朋友話部機清嘅,我怕自己三心兩意所以就鎖定左呢兩位醫生了。
想請問劉醫生又有啲咩negative嘅comment呀?

大宅

hontari 發表於 19-3-14 15:53
係好急好急
叫名入房,瞓低等左10分鐘佢先出現,照左15分鐘左右,咁過程係詳細的,照完佢已經起身走,姑娘 ...

明白,咁的確感覺上係有少少急。多謝你意見呀。

侯爵府

回覆 一嚿大番薯 的帖子

你SEARCH 下呢個forum 咪知, 其實清唔清唔係重點, 因為自己根本唔識睇

大宅

一嚿大番薯 發表於 19-3-13 22:09
劉子健醫生好full..我今日問過,如果我去到22週佢先照會否太遲呢?

22ok la 我都係劉子健 我都係21+5先照

用戶要求終止服務

劉醫生真係好好啊,佢會好詳細咁照,雖然收得貴但都值得,同埋佢個人好nice 不擺架子,你有乜問題佢都會答,唔會趕你走
我BB 些問題,劉醫生之後都有打來關心我既情況,好多有名既醫生唔會咁有心打來問候你的,所以我覺得佢好好啊

大宅

plng1215 發表於 19-3-14 21:30
劉醫生真係好好啊,佢會好詳細咁照,雖然收得貴但都值得,同埋佢個人好nice 不擺架子,你有乜問題佢都會答 ...

嘩咁好嘅,仲會follow up, 咁真係好好呀!
多謝你嘅意見,我聽完咁多jm講完,我都終於決定搵劉醫生喇,多謝咁多位!係貴少少,不過佢照得細心,我又可以買個安心。

複式洋房

一嚿大番薯 發表於 19-3-13 21:43
我而家十三週,開始要book醫生照結構,由於第一胎乜都唔識,只係靠上網睇資料,最後揀出兩位醫生,孫錫雄同 ...

我上一胎睇劉子健,覺得好好,今胎都係book返劉醫生

大宅

回覆樓主:

我都係照劉醫生我同老公都覺得佢好好!

有時啲嘢人夾人,同埋好似劉醫生唔鍾意人哋遲到!

大宅

kathylaw1221 發表於 19-3-14 00:30
前幾日去完孫錫鴻到照結構,我又覺得佢ok喎,可能我係新手媽媽,無得比較啦,但佢一邊照我都一邊有問佢問 ...
我兩胎都係搵孫錫鴻照結構
係等好耐,而家搬左office重等得耐左。10am appointment 睇完差不多1點,坐到腰骨都直
我只係搵孫醫生照結構,佢ok喎,係趕咁,但態度冇乜野,唔會hea過。不至於話會後悔咁誇張
全程有問有答,我今胎孖b收$6800, 佢都係每個部位唔同角度照3次,一邊照一邊講解
亦有特別提我要檢查密d, mon住子宮頸長度

大宅

劉子健

男爵府

回覆樓主:

劉醫生部機好清又大mon,同埋吾洗等好耐,佢吾會約到密一密。我又覺得佢ok wor, 係其他醫生推介我去。

首頁

尾頁

跳至