0-6個月

跳至

複式洋房

2019勳章

BB三星期大,人奶+奶粉(能恩),隔日有便便(綠色糊狀),但每日都不停放屁,係超級臭嘅屁,臭到成日以為佢屙咗便便。其他人一抱佢都以為佢屙咗便便!
需要轉奶粉嗎?

大宅

2019新春慶豚圓

如果臭成甘,我會轉,可能消化不良

珍珠宮

2019新春慶豚圓

喊包媽媽 發表於 19-3-13 22:58

同意,我都會轉

大宅

我個bb 都係飲能恩,能恩係放屁同大便都超級臭同埋便便係綠色架,如果冇不適唔需要轉

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

2019新春慶豚圓

喊包媽媽 發表於 19-3-13 22:58

認同,可能係唔夾,唔夾就最好轉

複式洋房

Olivia-L 發表於 19-3-13 22:45
BB三星期大,人奶+奶粉(能恩),隔日有便便(綠色糊狀),但每日都不停放屁,係超級臭嘅屁,臭到成日以為 ...

我都有同樣情況,問過醫生佢話如果bb肯飲又無咩特別唔舒服就唔好轉奶粉,佢話多屁係多肚風喎

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

hon_lam_baby 發表於 19-3-14 00:52
我個bb 都係飲能恩,能恩係放屁同大便都超級臭同埋便便係綠色架,如果冇不適唔需要轉
...

認同 能恩係水解奶粉有呢啲情況係正常

大宅

2019新春慶豚圓

奶粉同bb都要睇夾唔夾到架,夾唔到就要轉奶粉,
個時呀b都要試左幾隻先試到illuma夾得幾好

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Cherrylaiching 發表於 19-3-14 12:14
我都有同樣情況,問過醫生佢話如果bb肯飲又無咩特別唔舒服就唔好轉奶粉,佢話多屁係多肚風喎
...

我都覺得係呀,如果無其他問題就唔好轉啦,轉左 bb又要適應過,新果隻如果唔夾bb就盞搞... 糊狀其實都好ok, 起碼唔係硬,如果濕片夠同體重夠,就唔好轉啦
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

Cherrylaiching 發表於 19-3-14 12:14
...

個次我仔都係轉左奶粉冇耐,有肚屙,醫生就話可能奶粉唔夾,後尾我再轉A+又冇事

別墅

2019新春慶豚圓

唔夾就要轉 唔關奶粉本身事 只係同b唔夾啫

別墅

我都係比超級能恩,好多屁屁,好臭
暫時日日都有便便,係墨綠色
我都想轉奶粉,但又怕bb唔適應
想轉hipp

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

好多能恩bb都係咁架,我覺得便便軟熟既話就可以再留意下

跳至