想生BB

跳至

FB體驗帳戶

我以前一直都好易有尿道炎,次次都係aa後第二日就發,之前多飲水 沖涼 之後即vv 再沖涼,10次都會中1-2次,一定要食抗生素先好,好煩~近兩年開始食D-mannose就好d,但一年總會中兩三次。

宜家開始想有bb,有人話完事後唔好咁快沖涼住,要抬腿一段時間先,但就係好掙扎好驚一完唔即刻沖涼就中尿道炎,又要食抗生素。

有無有差唔多經歷既分享下?

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Chiuuuuuuuu 發表於 19-3-15 09:36
我以前一直都好易有尿道炎,次次都係aa後第二日就發,之前多飲水 沖涼 之後即vv 再沖涼,10次都會中1-2次, ...

我之前食得抗生素太多,發陰道炎好厲害,有時會發埋尿道炎。抗生素,最好唔好成日食。會殺晒身體好菌壞菌,令陰道細菌失衡。我陰道炎反覆了半年,情況好嚴重。

複式洋房

我以前一直都好易有尿道炎,次次都係aa後第二日就發,之前多飲水 沖涼 之後即vv 再沖涼,10次都會中1-2次, ...

老公有無洗乾淨手,係咪大家沖完涼先dodo?

洋房

其實你可以食下紅莓素,可以防止尿道炎。我食一隻Jamiexxx 小紅莓 500 毫克,真係有幫助。

大宅

試下dodo完飲杯紅莓汁或者低糖益力多,同埋果幾日每次去小便大便都用濕紙巾由前向後抹,
我好WORK

禁止訪問

FB體驗帳戶

jjc3011 發表於 19-3-15 13:05
老公有無洗乾淨手,係咪大家沖完涼先dodo?

係啊 做齊晒所有野間唔中都中

FB體驗帳戶

c8008617 發表於 19-3-15 14:31
其實你可以食下紅莓素,可以防止尿道炎。我食一隻Jamiexxx 小紅莓 500 毫克,真係有幫助。
...

Cranberry對我黎講已經無用(emoji)

FB體驗帳戶

sanex 發表於 19-3-15 17:15
試下dodo完飲杯紅莓汁或者低糖益力多,同埋果幾日每次去小便大便都用濕紙巾由前向後抹,
我好WORK
...

用普通濕紙巾?定要用酒精紙巾?

洋房

Chiuuuuuuuu 發表於 19-3-16 12:12
Cranberry對我黎講已經無用(emoji)

醫生建議掃patpat 時,由上而下,避免細菌沾到係陰道口。去完大大,如果係屋企就沖洗下。如在外就用濕紙巾。
尿道炎真係好煩,一中就坐立不安,連坐耐少少巴士都驚。所以都係攪好佢先,好似好少少。

大宅

Chiuuuuuuuu 發表於 19-3-16 12:13
用普通濕紙巾?定要用酒精紙巾?

我用女性濕紙巾或皇冠濕紙巾
都ok
唔好用酒精,易敏感

男爵府

有無驗過尿呀,我唔知有冇關係呢
我之前成日有尿道炎同陰道炎,驗完尿之後原來我對某一兩隻抗生素抗藥性,所以無效

複式洋房

2019新春慶豚圓

如果想有bb,完事後的確唔可以即刻沖涼,通常半小時左右已經可以去VV,完事後VV已經可以減少尿道炎,因為呢個係身體天然沖劑,好過晒D女性清潔用品,因為清潔用品反而削弱左身體本身抵抗力

男爵府

有無驗過係咩菌?
我好耐前都易中,種菌係大腸桿菌,知道後就因應返係咩菌係衛生上改善

複式洋房

我都係成日發尿道炎,好密下添,之前備孕時成日都要食抗生素,我想問有無jm 食gnc或proven隻益生菌+小紅莓丸,有無效同埋如果懷孕可唔可以keep住食?

FB體驗帳戶

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

我之前都係成日尿道炎,仲有時有念珠菌,好煩,食左大約一年紅莓素同紅莓汁(當時食dr.choice)就斷左尾冇食,隔左大半年想有bb一做完兩日就尿道炎,又返發,再食返dr.choice已經對我冇效,轉左另一牌子(外國牌子)之後keep住食,再加益生菌,再加埋中醫,最後試左大半年先成功造人,你都試下食紅莓素丫!祝你成功:)

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

同埋,醫生叫我飲多d 水,去多些洗手間沖d 菌出來。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊