0-6個月

跳至

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

囡囡四個月大,每餐都飲五安,但都唔長肉,係咪吸收得唔好?

大宅

2019新春慶豚圓

berberbb 發表於 19-3-15 11:46
囡囡四個月大,每餐都飲五安,但都唔長肉,係咪吸收得唔好?

正常生長線?

大宅

如果跟到生長線的話,飲多定少其實問題不大

別墅

2019新春慶豚圓

ireleu 發表於 19-3-15 16:32
如果跟到生長線的話,飲多定少其實問題不大

嗯 唔一定要好肥先好嘅 跟住生長線就唔使太擔心

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
都食好好啊 慢慢黎啦
我嗰個都係得大脾有肉地同有雙下巴 小腿好幼

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
如果生長線OK,就唔洗擔心,我囝囝都系奶量OK,都屬於瘦果隻。

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
奶粉可能唔啱你BB, 有時BB消化唔到反而會影響吸收, 你可以揀D易消化嘅俾囡囡, 只要營養均衡就得, 反而太多會有反效果

大宅

koalalee88 發表於 19-3-15 13:21
正常生長線?

都跟到既,但感覺上好似瘦瘦地,唔似人地個B咁肥

大宅

tsellen 發表於 19-3-18 11:12
奶粉可能唔啱你BB, 有時BB消化唔到反而會影響吸收, 你可以揀D易消化嘅俾囡囡, 只要營養均衡就得, 反而太多 ...

有冇話邊一隻會易D消化架?

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我bb食illuma好長肉呀,但唔會過肥,手仔腳仔都算札實

大宅

berberbb 發表於 19-3-18 17:49
都跟到既,但感覺上好似瘦瘦地,唔似人地個B咁肥

幾大啊? 系咪佢高D? 跟到生長線就一般都唔需要擔心

別墅

2019勳章

個個B既體型都唔同,跟得返自己條生長線,又精神同健康咁就已經足夠
如果連生長線都跌就有機會吸收得唔太好,要睇下係咩事,係咪奶粉吸收得唔好之類

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我覺得跟到生長線就冇問題喇

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
係架! 唔係隻隻奶粉都啱架! 要慢慢試下

複式洋房

其實跟到生長線,健康又冇病冇痛就ok架~

別墅

同自己比較,跟到生長線就ok,唔洗太緊張既,真係怕既話就睇下有冇邊隻奶粉bb夾得好既就轉囉

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊