懷孕前後

跳至

珍珠宮

2019新春慶豚圓

聽醫生既專業判斷,唔信既話,問多個醫生意見

子爵府

2019新春慶豚圓

肥虎虎 發表於 19-3-15 12:09
我會信醫生專業診斷,屋企人唔係醫生

男爵府

asukav6 發表於 19-3-15 13:21
5.7唔算細啦,而且好多時出來實際係比照重

AGREE....

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

Karaaaa 發表於 19-3-15 12:23
你點追的?

食蛋 食牛扒 三文鱼扒 飲朱奶 食零食 想食野就食

複式洋房

Karaaaa 發表於 19-3-15 12:14
我都想聽醫生意見,但個屋企人成日講講講我都好大壓力

我吾會理佢地點講 我一定會發脾氣 關佢地咩事 講真年代吾同 可能當年佢地連產檢都吾知係咩啦 吾洗理佢地

大宅

回覆樓主:

如果呀b吸引唔到營養好危險架...如果係胎盤提早老化比唔到營養會餓到呀b...屋企人可能無咁update,但係你應該清楚多d,真係怕就睇多個醫生好決定喇

子爵府

babe223 發表於 19-3-15 14:12
請問點解細要催生既?

反而我有朋友,醫生話驚個b太大,提早2周催生

驚阿b肚已唔吸營養

水晶宮

聽醫生講。

大宅

睇多個醫生,可以幫你做決定同塞住無醫學知識嘅家人把口。
最驚bb細係胎盤有問題,你拖,萬一拖到令bb有咩事,最傷心同傷身嘅係你,大個喇,仔都有喇,自己決定啦。

大宅

oken 發表於 19-3-15 12:17
我第一個38wks出世都係得6lbs..你依家36wks5 都 5.7我覺得ok wor

你王如睇多個醫生問意見 ...

我兩個小朋友37周2出世都輕過你。。。

大宅

2019新春慶豚圓

Karaaaa 發表於 19-3-15 12:07
宜家36w5d,醫生話bb細,5.7磅。建議催生。但屋企人又話唔使,唔知點樣好。。。
...

你會係公立定私家生?如果公立既叫醫生寫張轉介信比你拎入院,公立醫生會再判斷係咪要摧生,仲有2日就37w,bb發展已經完成,同埋5.7磅一d都唔輕

複式洋房

我生大女時都係要催生,因為最後個2-3個week冇乜大過...生時都38w
醫生講得好啱,bb係肚度你睇唔到唔知佢發生乜事
出到黎點都知佢做乜要點照顧
新手一頭煙

複式洋房

宜家36w5d,醫生話bb細,5.7磅。建議催生。但屋企人又話唔使,唔知點樣好。。。
...

我唔知你係政府同私家兩邊睇定只係睇其中一個。不過我偏向相信醫生,因為細既背後可能醫生有擔心其他風險,所以越早出世越安全。

你先生點睇?我個情況係bb腰圍太大,私家政府都擔心會肩難產或我傷口太大,所以建議開刀。好彩我先生有聽醫生講解。我奶奶聽到開刀就不斷話38週末足月,好唔滿意我開刀。我地兩公婆解左佢唔接受,我地唔理佢,跟醫生意思行。

加油啊!

子爵府

KILW 發表於 19-3-15 19:08
睇多個醫生,可以幫你做決定同塞住無醫學知識嘅家人把口。
最驚bb細係胎盤有問題,你拖,萬一拖到令bb有咩 ...

胎盤

大宅

...

36w5有5.7磅唔算細啦,我女38週5出世先得5.1磅!醫生都話無問題…

別墅

...

梗係信醫生啦

大宅

畀面勳章

我都係醫生話BB唔增磅催生,5.9lbs, 39week2

FB體驗帳戶

我而家35w5,阿b得4.7lbs,醫生只係話叫我重有2個星期要追追佢(我約左38w開刀)
冇話要提早拎出黎喎
你係唔係對比起上次冇咩增長?

FB體驗帳戶

2019勳章

JacJacMaMa 發表於 19-3-15 20:21
我唔知你係政府同私家兩邊睇定只係睇其中一個。不過我偏向相信醫生,因為細既背後可能醫生有擔心其他風險 ...

我而家37w都係肚圍大,有34cm,私家寫左信比我返醫院睇下要唔要催生但出到頭又卡住個身,但醫院回覆話正常,都係要39w先覆診,我好擔心

大宅

你自己本身係咩size 大碼生大b 細碼生細b

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊