3歲或以上

跳至

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

佢平時把口呢就成日會搵住個媽咪,話好錫我咁,但其實我覺得佢唔算係好痴我,佢好多時如果得我同佢獨處時,佢有時會扭計得好緊要,有時我直情冇佢乎,所以我好怕單獨帶佢出街,假日同埋爸爸出時,佢又冇呢啲情況囉,我知佢根本唔怕我,我鬧佢,佢得個喊字,唔會驚,我氹佢,佢仲變本加厲,如佢平時係爸面前扭,爸一個眼神佢已stop左,所以我同我老公講,我老公會未咁明佢有幾扭,我唔知自己有冇平日做錯左啲咩攪到咁,我仲要湊個細嘅兩歲,呢個係咪我至命原因呢,我自問冇偏心,但我一定要分身咁湊兩個囉

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

可能佢覺得你比較容易“對付”,你係咪比較縱佢亞?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我要做媽媽 發表於 19-3-15 21:53
可能佢覺得你比較容易“對付”,你係咪比較縱佢亞?

應該唔會,反而可能專制啲,反宜我覺得爸爸係囉,因為我個人一向做野好規律咁架,即係好定時定候咁去做固定左嘅野咁囉,但其實我係做把關,做衰人囉,因為爸爸就種佢啲,所以我留定啲quota等佢同爸爸放假時,偶爾放鬆下咁囉……

珍珠宮

2019新春慶豚圓

sumpo 發表於 19-3-15 23:34
應該唔會,反而可能專制啲,反宜我覺得爸爸係囉,因為我個人一向做野好規律咁架,即係好定時定候咁去做固 ...

haha,我都係一個嚴格嘅人

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊