時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Jasmine-4711 發表於 19-3-15 18:57

佢當時快要去美國進修,好似碩士定博士課程,我估佢想 ...

人哋耶魯大學諗住收到個未來諾貝爾和平獎侯選人,點知收咗個豬頭柄

耶魯大學個學位仲有嗎?

伯爵府

moma1023 發表於 19-3-15 20:53
高分但低x...

佢讀神學院駛唔駛高分先入到

伯爵府

2019新春慶豚圓

強力部門

別墅

woodpecker 發表於 19-3-15 19:22
當日我已經好 懷疑佢呢個故仔唔合理,原來真係造假嘅。

不過,當時我真係以為大陸有個部門叫做強力部門 :h ...

好彩有天眼, 否則大陸又被老屈

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

蠢蛋

別墅

wantaima 發表於 19-3-15 17:59
乜唔係有內定劇本?公平D,子健已經演得CC入扣~交足戲!
千錯萬錯都係䖌本的錯!
佢原本諗住可以做民主英雄、上時代雜誌封面、攞諾貝爾和平獎, 可惜被天眼破壞了好事

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

RelaxHippo 發表於 19-3-15 21:08
其實個劇本都可以,但敗在唔花錢揾多兩件咖喱啡扮捉人,又選錯繁華景點起事,主角又錫身到不得了。人哋you ...

公平D!
老細唔肯出高D製作費,只好將貨就價啦!人地子健已經好認真出盡9牛二虎之力(皮厚佢都唔想,大脾已經比較薄的了,面皮宇宙級厚完全釘唔入吧!)
Come on , 最高片酬果幾件劣師D戲咪重屎?戲都未落畫就潛水去了。公平咩?

伯爵府

oma79 發表於 19-3-15 21:26
佢原本諗住可以做民主英雄、上時代雜誌封面、攞諾貝爾和平獎, 可惜被天眼破壞了好事

...

公平D,咁低製作成本已經上到國際新聞,重想點呀?
你知上times 要幾大製作費嗎?(動用幾多臨時演員&主角&團體加幾多萬盒飯盒?)果度講緊幾多億USD ?

一分$一分貨,自從老細使大左要珊水喉之後,製作成本有限啦嘛!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

白痴仔

伯爵府

RelaxHippo 發表於 19-3-15 21:13
人哋耶魯大學諗住收到個未來諾貝爾和平獎侯選人,點知收咗個豬頭柄

耶魯大學個學位仲有嗎?

嗱!落背耳未表態架你咪代表人地喎。
呢幾年有眼你睇,落背耳最鐘意表揚坐監人士架。

伯爵府

wantaima 發表於 19-3-15 21:36
嗱!落背耳未表態架你咪代表人地喎。
呢幾年有眼你睇,落背耳最鐘意表揚坐監人士架。
要競選諾貝爾和平獎, 首先要老美眾議員提名. 鴨脷洲黃生仲未坐監時都巳經又做time封面人物, 又拍netflix專輯, 又有老美眾議員提名. 如果林書機套戲成功, 應該唔止有耶魯大學學位, 仲有老美居留權同眾議員提名佢做諾貝爾和平獎侯選人, 到時就算無奬都仲光耀到耶魯大學. 宜家被世人知道佢係豬頭柄, 辦事不力, 坐埋監都唔方有老美議員提名, 點算

侯爵府

回覆樓主:

特工用釘書機和雞毛掃打人? 真係比佢笑死。

伯爵府

RelaxHippo 發表於 19-3-15 21:49
要競選諾貝爾和平獎, 首先要老美眾議員提名. 鴨脷洲黃生仲未坐監時都巳經又做time封面人物, 又拍netflix專 ...

呢D咪叫時乜命也,同人唔同命囉!
老實~個人覺得釘豬健呢套低成本但極好睇,可以提名最佳笑片。

男爵府

新聞見到佢副咀臉真係想打獲金既佢

伯爵府

Jane1983 發表於 19-3-15 21:52
特工用釘書機和雞毛掃打人? 真係比佢笑死。
香港除咗部份80後, 90後及打後既新一代既阿媽, 其他人既阿媽都應該係強力部門特工, 佢哋都會用雞毛掃打仔女既.

Jane1983    發表於 19-3-15 23:10

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

可憐 讀神學讀到short 左

珍珠宮

回覆樓主:

佢可以入去食雞翼了

禁止訪問

2019新春慶豚圓

大宅

RelaxHippo 發表於 19-3-15 21:08
其實個劇本都可以,但敗在唔花錢揾多兩件咖喱啡扮捉人,又選錯繁華景點起事,主角又錫身到不得了。人哋you ...

公爵府

2019新春慶豚圓

happybebebe 發表於 19-3-15 22:17
佢可以入去食雞翼了

佢人生可以更精彩

首頁

尾頁

跳至