0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日去健康院檢查,跌磅7% 有黃,Bb唔多肯食奶,食食下成日訓,食完掃左風都成日想嘔奶
全日加埋食左40-50Ml到 點樣可以令佢食多D

洋房

hoyee0428 發表於 19-3-15 18:29
今日去健康院檢查,跌磅7% 有黃,Bb唔多肯食奶,食食下成日訓,食完掃左風都成日想嘔奶
全日加埋食左40-50M ...

我BB出世第3日跌磅10%,有黃,被醫生命令要補奶粉
依家BB 2個月都係半人奶半奶粉,開頭我係好介懷,覺得補粉=永遠追唔到奶,其實初生B一食就訓好正常,真係跌磅無辦法下唯有泵出黎餵,當然亦要練習埋身,BB大左自自然然就會愈啜愈叻

男爵府

我B都係啊~出世後跌左成0.3-5kg,食一餐成個幾兩個鐘,食食下玩一陣,或者掃掃下風就想訓覺,跟本無得訓不過俾啲耐性去餵佢,真係要俾好多心機,加油

男爵府

wonderfuls 發表於 19-3-15 18:39
我BB出世第3日跌磅10%,有黃,被醫生命令要補奶粉
依家BB 2個月都係半人奶半奶粉,開頭我係好介懷,覺得補 ...

Me too~我開頭唔知自己唔夠奶,一直餵人奶,但原來BB一直唔夠食,醫院又無人理,我都好唔想補奶粉,但同老公傾過,都係要以BB健康為先

大宅

MommyPanel勳章

我女出世由3kg收水到2.7x 有黃 都係跌得多 番左成個星期健康院 我果段時間keep住整佢起身埋身食奶
今日番健康院打一個月針 體重上番4kg 姑娘話重得好
加油 食番多啲奶好快退到黃同追番體重

複式洋房

粉會肥得快

別墅

我個b出院之後一日去健康院,跌磅9.4%,黃疸偏高,之後唔敢俾佢埋身,泵出黎比佢食多啲,再補粉,邊食邊同佢講野,了醒佢,餵奶個陣唔好包到實,太暖佢會好易訓,一星期左右開始追返出世磅數,滿月個陣姑娘都話佢重得唔錯!
佢唔食就比佢抖下,再餵,我個陣一餐奶都差唔搞成兩個鐘,之後仲要準時叫醒佢食奶,否則佢又會繼續訓,朝早就比少少太陽曬下佢,不過要保護好隻眼睛,退黃會快啲

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

有黃就要定時叫BB飲奶,少食多餐。

複式洋房

昨天番去覆診,重番啦我依加每兩三個鐘整醒佢食奶,又拍下佢腳趾,整醒D,雖然一餵用好耐時間,但見佢重番都開心哂

首頁

尾頁

跳至