想生BB

跳至

複式洋房

2019勳章

去家計會生育前檢查,check到精子無咁活躍,形態同其他都正常,我想問下應該點算好?問個医生,医生話無咩點算,可以準備有小朋友架啦。其實都唔明佢想表達咩!你地覺得我係咪應該要直接去做ivf定iui好?真係好煩

洋房

loklokhim 發表於 19-3-15 20:33
去家計會生育前檢查,check到精子無咁活躍,形態同其他都正常,我想問下應該點算好?問個医生,医生話無咩 ...

我老公都係呢個情況! 形態同數量好好,淨係活躍度比正常低啲, 醫生都話冇問題

複式洋房

2019勳章

Shiawasei 發表於 19-3-15 22:12
我老公都係呢個情況! 形態同數量好好,淨係活躍度比正常低啲, 醫生都話冇問題
...

即係正常唔洗睇医生?係咪淨係做多d運動同作息好d就ok?真係擔心死我

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

做運動

複式洋房

2019勳章

jarjarjar 發表於 19-3-15 22:18
做運動

Thanks

洋房

loklokhim 發表於 19-3-15 22:14
即係正常唔洗睇医生?係咪淨係做多d運動同作息好d就ok?真係擔心死我

上網睇好似食多啲茄紅素就可以增強活躍度

複式洋房

2019勳章

Shiawasei 發表於 19-3-16 09:25
上網睇好似食多啲茄紅素就可以增強活躍度

其實呢幾個月都有食緊,唔知有無用

洋房

loklokhim 發表於 19-3-16 09:28
其實呢幾個月都有食緊,唔知有無用

再驗下,睇下有冇活躍左

民房

去家計會生育前檢查,check到精子無咁活躍,形態同其他都正常,我想問下應該點算好?問個医生,医生話無咩 ...

如果形態同其他正常不用擔心,我老公都係去家計會檢到精子活躍度不足,我地都能夠自然懷孕。我果陣備孕比menevit supplement 佢食

複式洋房

2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
littleprinceb 發表於 19-3-16 12:33
如果形態同其他正常不用擔心,我老公都係去家計會檢到精子活躍度不足,我地都能夠自然懷孕。我果陣備孕比m ...

唔該晒,我都試下轉呢隻比佢試下先

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
loklokhim 發表於 19-3-17 20:14
唔該晒,我都試下轉呢隻比佢試下先

之前朋友叫我老公食蠔 牛!唔好飲汽水 煙酒啦!跑步(emoji)(emoji)!

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
叫c6做多D運動,食多D天然食物,

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
試兩次IUI先囉 唔得再IVF囉~

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊