親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開始plan緊暑假的family trip, 知道早d訂會平d,除左官網,邊到訂到平d嘅火車飛?

珍珠宮

都係官網早 book 吧?

男爵府

mami42 發表於 19-3-16 05:18
開始plan緊暑假的family trip, 知道早d訂會平d,除左官網,邊到訂到平d嘅火車飛?
...

應該都是官網,不過都好海鮮價下。我前年去都算買到平飛,倫敦巴黎單程50.5磅。時間就係平日早上10點幾的。暑假都多人搭,見差不多就要下手了,應該只會越賣越貴。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

...

我7月搭,1月買飛,我笨, plan時揀星期一,應該揀二至四會平d,但酒店訂晒無辦法,揀最平的時段要56euro一個人,岩岩再check,同一日同一時段要67euro, 歐州火車飛,多人買的時段會越黎越貴(我在官網買)

wcpcelia    發表於 19-3-17 19:53

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

係官網買,越早越平!

男爵府

CrabPincers 發表於 19-3-16 17:26
我7月搭,1月買飛,我笨, plan時揀星期一,應該揀二至四會平d,但酒店訂晒無辦法,揀最平的時段要56磅一個 ...

我都係,就得火車價,又好難就行程。
官網上七月最正常時段都要$85,$56係個d晨咁早嘅火車,嘩來回四人已經過六千!

男爵府

mami42 發表於 19-3-16 23:15
官網上七月最正常時段都要$85,$56係個d晨咁早嘅火車,嘩來回四人已 ...

eurostar不嬲都貴,所以我只係一程由倫敦去巴黎,玩下算,之後巴黎飛返香港(倫敦入巴黎返,好多airline 都可以咁飛),無謂搭來回。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

mami42 發表於 19-3-16 23:15
官網上七月最正常時段都要$85,$56係個d晨咁早嘅火車,嘩來回四人已 ...

我56euro 是12點幾,去到點半,8點幾車果d好似80幾,100幾都有,我4個人,每個貴200,4個就貴800,所以最後寧願去到點幾

我們無回頭路,去左london之後就去慕尼克

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

官網90日前買都有得平

wcpcelia    發表於 19-3-18 11:16

男爵府

Issac_BB 發表於 19-3-17 10:49
官網90日前買都有得平

我前幾日買了單程,95歐元,7 月中,早上11:00 黃金時段,明明上個月仲85 歐元,所以立即訂了,只會越來越貴

大宅

上年十一月單程倫敦去巴黎見普通位約一佰歐羅(約10:30車),之後索性買premium 位都係差幾十歐元一人,有餐飲坐位舒適,官網訂的

男爵府

freemanms 發表於 19-3-17 17:39
上年十一月單程倫敦去巴黎見普通位約一佰歐羅(約10:30車),之後索性買premium 位都係差幾十歐元一人,有 ...

你11月出發?幾多日之前訂?

大宅

回覆 小公主媽媽 的帖子

我上個月決定左行程book晒酒店就買london去ams ,當時premium 係100, standard 52, 前幾日check吾知點解變左 p 90, s 40 .......唉,好飄忽!

男爵府

maymamayma 發表於 19-3-18 01:18
回覆 小公主媽媽 的帖子

我上個月決定左行程book晒酒店就買london去ams ,當時premium 係100, standard 52, ...

會減價㗎??

男爵府

除左Eurostar, 其他火車票(例如去Oxford) 需要提早買嗎?

子爵府

mami42 發表於 19-3-19 03:19
除左Eurostar, 其他火車票(例如去Oxford) 需要提早買嗎?

呢啲通常都係 Fixed price
你去其他國家,城市果啲就會愈早愈平

Euro star 真係plan左見到平就買
遲少少真係貴好多

男爵府

多謝大家既意見,我已經買左車飛啦!

大宅

...

一定係越早買越平,我8月頭去,eurostar最早可以6個月前買,即係2月頭,check到中午12點幾由巴黎去倫敦56歐即買,最近再check,同一班車已經要80歐

複式洋房

Isaac_Ma 發表於 19-3-26 13:19
一定係越早買越平,我8月頭去,eurostar最早可以6個月前買,即係2月頭,check到中午12點幾由巴黎去倫敦56 ...

我又係8月頭由巴黎去倫敦,一直猶疑未買飛,而家見下午出發最平都要67歐

別墅

我今年2月買8月,星期日 中午出發,2大2小, 倫敦去巴黎,都check唔番每人幾錢,total €174

首頁

尾頁

跳至