1-3歲

跳至

複式洋房

如題, 小朋友返左N班見到同學仔有糖食, 都會問我拎小食咁, 想睇下有冇咩有營養嘅小食可以等佢間唔中過下口癮又唔會影響健康, thank you

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

我比提子乾同nuts

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主

可以自己整迷你pancake ,饅頭仔,蛋糕仔
網上有好多教學

大宅

食生果仲好啦! 切到得意d咁小朋友就好鍾意架啦

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

其實我覺得好多都可以食架,而且你系當獎勵,肯定唔會食得多既

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
桃多多 發表於 19-3-16 11:53
可以自己整迷你pancake ,饅頭仔,蛋糕仔
網上有好多教學
屋企冇焗爐饅頭仔係咪用鑊蒸就ok?

複式洋房

lawgabbi 發表於 19-3-16 12:11
食生果仲好啦! 切到得意d咁小朋友就好鍾意架啦
我試過啦, 不過佢識分架, 講到好似我呃佢咁呀

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

近排比凍乾水果片,比較方便帶

複式洋房

我有時拎包餅仔呀羊奶片呀去接仔仔放學...等佢請下小朋友一齊食, 有益佢地又肯食

複式洋房

minnielamm 發表於 19-3-19 13:49
我有時拎包餅仔呀羊奶片呀去接仔仔放學...等佢請下小朋友一齊食, 有益佢地又肯食 ...
係咪魚仔餅個種? jm你買邊隻羊奶片? 想參考下

珍珠宮

2019新春慶豚圓

提子乾,牛奶片,字母餅,乳酪都買過

珍珠宮

2019新春慶豚圓

lisa_prosser 發表於 19-3-19 10:52
我試過啦, 不過佢識分架, 講到好似我呃佢咁呀

係啊係啊,獎生果佢唔覺得係獎勵

別墅

生果啦!藍梅我仔超鍾意,提子/蜜瓜/西瓜/王林蘋果⋯ 捨得嘅買香印提子 實食!

我大多數都俾生果,nuts / 生果乾都會

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

都系選擇麵包,生果之類

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
回覆 lisa_prosser 的帖子

卡XX妮個隻呀, 羊奶粉個牌子...都係媽媽group朋友教, 話食左可以病小d, so far仔仔食左一排係小左咳嘅

別墅

開心吸收勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我比芝士粒做零食

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊