網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

有人試過畀度數配老花眼鏡
有介紹嗎?

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

純老花。按自己&家人度數淘。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

子爵府

333s 發表於 19-3-17 00:14
純老花。按自己&家人度數淘。

但會有出入架
所以想搵用度數配
^.^

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實現成老花眼鏡都夠用了。有100,120,150,200,250,300,350,400。除非兩隻眼相差甚大。

333s    發表於 19-3-17 23:34

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙

大宅

[img][img]我本身有近視, 上年8月第一次配老花, 係香港配咗一副, 因為香港配嗰副係特價貨, 好醜樣,所以再用個度數去淘寶配兩副粗戴
鏡片最清係"下"個副, 框唔可以同平時4/500一個的比, 但質數可接受, "下"框送來有問題, 店家願意整好再寄來。

上, 香港眼鏡鋪配, 大約$200, 1.56 鏡片 (配兩副, 一副特價先有呢個價)

中: 1.56 鏡片 人仔39
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.41132e8dUXHw99&id=571856574662&_u=hqmqoud9d2e

下: 1.6鏡片 人仔70
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.41132e8dUXHw99&id=528721741114&_u=hqmqoud7711[/img]
[/img]

子爵府

wherever 發表於 19-3-17 20:43
[/img]

吾該你啊~我就係想搵呢d
喺香港我配過2副,最平都差不多400
但我粗戴好快殘

琥珀宮

yanau 發表於 19-3-17 10:41
但會有出入架
所以想搵用度數配

在深圳.... 某連鎖店, 配老花 20元。
眼鏡另計。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

子爵府

333s 發表於 19-3-17 23:33
眼鏡另計。

好小返大陸
^.^

子爵府

wherever 發表於 19-3-17 20:43
[/img]

想問非球鏡片1.6 佢點知你近視度數呀?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

回覆 Catcatlove 的帖子
度數係我俾佢嘅, 我係香港配咗一副先, 所以我有度數, 我 send 下面張圖俾佢

子爵府

wherever 發表於 19-3-19 07:49
度數係我俾佢嘅, 我係香港配咗一副先, 所以我有度數, 我 send 下面張圖俾佢
...

咁幣啦 我只係話比佢聽左右眼度數,配1.6非球面

大宅

你本身有無近視,遠視,散光? 你的度數是如何得知?

子爵府

wherever 發表於 19-3-19 13:47

你本身有無近視,遠視,散光? 你的度數是如何得知?

跟我配隱形眼鏡既度數咋

大宅

咁即係只欠PD 瞳距
度PD瞳距最好當然係搵視光師量度。
不過, 你可以試試自己度下, 睇下大約幾多, 又問下賣家幫你整咗幾多。
你可參考下

https://www.fitglasses.com/tw/%E5%A6%82%E4%BD%95%E6%B8%AC%E9%87%8F%E7%9E%B3%E8%B7%9Dpd

子爵府

wherever 發表於 19-3-19 23:53

咁即係只欠PD 瞳距

好的,謝謝你

大宅

2019勳章

[quote]333s 發表於 19-3-17 23:33
眼鏡另計。
請問是不是驗眼配?不包架?

琥珀宮

Catcatlove 發表於 19-3-18 11:46
想問非球鏡片1.6 佢點知你近視度數呀?

有近視, 好似不會有老花嗎???
correct me, if i m wrong

我沒近視, 有老花。

琥珀宮

hkcotamy 發表於 19-3-20 17:47
[quote]333s 發表於 19-3-17 23:33
眼鏡另計。

做緊 promotion, 看到的。深圳灣口岸, 南山区那里。
某眼鏡連鎖店, 非名牌的。

配老花費用 : 20元
其它另計。

該不會很貴的, 明天我正好上去, 取淘宝, 問一下都好。

我想配 一半平面, 一半老花。

男爵府

去日本城試下,都係幾十蚊
1號閑人: 外汇牌价再加1.5%手續費,簡化了的公式: 101.5/"港币现汇买入价"

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊