懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我同老婆上年分別試左兩次懷孕,寶寶兩次都係5-6個星期度就停止生長,因為之前爬文睇過話有機會係老婆身體嘅免疫系統去攻擊母體以外嘅野(包括bb),而我老婆又有幾嚴重嘅濕疹,所以想去睇醫生check下
想問下有經驗嘅爸爸媽媽有冇醫生介紹?
香港或者台灣都可以,台灣嘅更好添
當然除左免疫系統之外,仲有咩可以check埋呢?
唔該大家

男爵府

畀面勳章

我都有好嚴重既濕疹同哮喘,而家第二胎,touch wood暫時冇事,第一胎足月出世,而家三歲,冇任何過敏情況
之前BK睇到有媽媽又係連續2次初期流產,最後find out係宮頸短,要加托加訓床,最後BB順利出世,你試下爬下文搵返
祝小天使好快再降臨

洋房

averymom 發表於 19-3-16 18:11
我都有好嚴重既濕疹同哮喘,而家第二胎,touch wood暫時冇事,第一胎足月出世,而家三歲,冇任何過敏情況
...

多謝你,唔該晒

別墅

terry428528 發表於 19-3-16 15:59
我同老婆上年分別試左兩次懷孕,寶寶兩次都係5-6個星期度就停止生長,因為之前爬文睇過話有機會係老婆身體 ...

我之前都試過兩次冇左,後尾中醫介紹我去睇孫錫鴻醫生,佢話孫醫生去過台灣讀過有關既課程,你可以睇下孫醫生睇下幫唔幫到你

大宅

我有免疫力系統既病九年
流產過一次都係7w到
大仔四歲
而家陀第二個到19w

我覺得未必一定關本身疾病事
因攻擊良好既細胞時其實好多既index都會有突變
唔會就咁攻擊左個胎就算
至好係consult完婦產科再問專科既可能性
佢地都會睇抽血report再先講得到

祝成功呀

複式洋房

我之前都冇左2次,尹鎮偉醫生建議我去驗血最後真係發現左我有凝血問題,轉介左我俾血科,依家bb已經順利出世啦

別墅

Panyauyau 發表於 19-3-21 23:02
我之前都冇左2次,尹鎮偉醫生建議我去驗血最後真係發現左我有凝血問題,轉介左我俾血科,依家bb已經順利出 ...

請問可介紹血科醫生嗎?你當時打針打到幾多週?謝謝

男爵府

不如驗左其他嘢先,唔使一開始諗到咁複雜咩免疫系統問題

複式洋房

Manmancher 發表於 19-3-22 00:14
請問可介紹血科醫生嗎?你當時打針打到幾多週?謝謝

我打到生完之後2個星期呀,不過因為我係婦產科度做左個test先再轉介俾血科,我都唔清楚佢會唔會未確診就接呀,你可以問問嘅

趙健華 28458777

複式洋房

臭Patpat小B 發表於 19-3-22 10:46
不如驗左其他嘢先,唔使一開始諗到咁複雜咩免疫系統問題

同意呀唔一定係免疫問題,我之前仲驗過基因添

別墅

Panyauyau 發表於 19-3-22 13:48
我打到生完之後2個星期呀,不過因為我係婦產科度做左個test先再轉介俾血科,我都唔清楚佢會唔會未確診就接 ...

Pm你了,我有樣想問問你呀

洋房

Panyauyau 發表於 19-3-22 13:50
同意呀唔一定係免疫問題,我之前仲驗過基因添

想問下你喺邊度驗基因呀?
除左基因仲有冇驗其他野呀?

複式洋房

terry428528 發表於 19-4-4 11:52
想問下你喺邊度驗基因呀?
除左基因仲有冇驗其他野呀?

基因都係尹醫生度驗
仲有驗凝血