自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-3-24 17:09
主要用佢香港20GB/年,附帶2GB中國及澳門流量。

你用這卡在國內上網流暢嗎?

我買過另外一個版本給我阿嫂用,忘了是130還是135,本地20GB加澳門5GB。不過用來在香港上網時,間唔中有段時間去國內網站或者用淘寶之類的國內app,就會連結網絡超時。所以覺得3的服務不夠穩定。

翡翠宮

平平常常 發表於 19-3-24 22:02

我買過另外一個版本給我阿嫂用,忘了是130還是135,本地20GB加澳門5GB。不過 ...

國内用過一次咋,唔錯,用中移動網絡;香港3覺得無ValueGB(smartone網絡)好。

大宅

我都係用3呢張萬能卡,香港上網ok,但大陸同澳門有時會比較慢
我用iphone,去到大陸同澳門開漫遊數據就用到,除左有次澳門load唔到,要關機再開機先得

伯爵府

iki 發表於 19-3-24 18:15

4g無限3日,鴨記30

想問用咩網絡?在澳門好暢順?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

bbsau 發表於 19-3-25 11:41
想問用咩網絡?在澳門好暢順?
想知

珍珠宮

熱血金章

平平常常 發表於 19-3-24 22:02

我買過另外一個版本給我阿嫂用,忘了是130還是135,本地20GB加澳門5GB。不過 ...

我而家長期用呢張咭,20G我可用10個月,我仔用3個月,抵過上台。都係百幾蚊
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

侯爵府

親子王國15週年勳章

lyh80115 發表於 19-3-24 22:58
國内用過一次咋,唔錯,用中移動網絡;香港3覺得無ValueGB(smartone網絡)好。
...

兩張我都用過,我反而3比較流暢,所以都係一區區,但入了升降機,只有smt收到

公爵府

我最後都係用唔到, 改左APN, 開左數據同漫遊, 完全SEARCH唔到有網絡的.
真氣頂, 但回程時一開船, 就有網絡了. 我估是樓上JM說, 3的網在澳門好唔穩定.
但在香港用就好快. 好彩我有另一手機, 用CSL的, 一上岸就有網絡了. 我同CSL買一日數據 HK$28.
都唔知幾快. 想問下, 有無JM在澳門用到這張卡的?

男爵府

我細佬用 3 紅色萬能卡,有5GB 澳門DATA
佢去左澳門兩次
上網慢到一個點~中伏~

但香港4G上網就完全無問題

珍珠宮

toffeetong 發表於 19-3-25 14:06
我而家長期用呢張咭,20G我可用10個月,我仔用3個月,抵過上台。都係百幾蚊
...

對低用量用戶來說係幾抵用。

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-3-24 22:58
...

用中移動網絡當然穩定啦。

我覺得香港3駁去國內的主幹線不穩定,不知道HGC寬頻是否也這樣?沒有用過HGC,見識過香港3的服務,不敢用HGC上網,怕無法上網淘寶啊。

珍珠宮

Yeelim 發表於 19-3-25 17:33
我最後都係用唔到, 改左APN, 開左數據同漫遊, 完全SEARCH唔到有網絡的.
真氣頂, 但回程時一開船, 就有網絡 ...

我阿嫂用到喔,沒有說有問題。港珠澳大橋開通不久後去澳門玩了一趟。

珍珠宮

jazzcode 發表於 19-3-25 17:37
我細佬用 3 紅色萬能卡,有5GB 澳門DATA
佢去左澳門兩次
上網慢到一個點~中伏~

印象中,早幾年澳門3是當地最差的網絡供應商。

男爵府

平平常常 發表於 19-3-25 18:23
印象中,早幾年澳門3是當地最差的網絡供應商。

5GB 都唔知幾時用得晒~

放棄~~

禁止訪問

公爵府

昨日去左轉深圳, 今次開數據漫遊之後. 3張卡用到了, 而且都幾暢貴又幾快. 總算有D用了. 下次去澳門, 再試過用唔用到先.

伯爵府

Yeelim 發表於 19-5-17 14:14
昨日去左轉深圳, 今次開數據漫遊之後. 3張卡用到了, 而且都幾暢貴又幾快. 總算有D用了. 下次去澳門, 再試過 ...

黃萬?

大宅

我試過又係澳門用唔到,唯有同朋友分享數據,好唔方便

公爵府

對呀, 是黃萬來的. 原來介有JM同我一樣在澳門用唔到~ 我買張卡就係想在澳門用的, 澳門用唔到真係幾麻煩的.

首頁

尾頁

跳至