自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如果精油咩都醫到洗咩用10年讀過醫生牌
呢個時候我會信專科醫生

水晶宮

精油真係冇講咁多用處,屋企好多冇用,現在用做手工皂,一齊要信專業醫生

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你相信精油
你相信能醫百病
咁未用

大宅

千其唔好用精油,我自己上年無端端都耳積水,睇左幾千蚊醫生都冇起色,之後都試咗唔少偏方,亦都特登搭左幾次飛機用氣壓迫返啲水出嚟。幾管齊下好返少少,到最後轉左另一位專科醫生,轉左藥後就好返。

男爵府

-

-

大宅

呀紫CANDY 發表於 19-3-17 01:12
我唔想個B有耳積水去做手術!
神大的BK各高人!
請問可以點做?

我識人小朋友耳積水加發炎睇左兩個醫生都有建議做導管或觀察,但家長唔想小朋友全身麻醉,醫生開噴鼻加滴耳,要keep住覆診,積水係會退但退得慢家長要mon住情況,但如果長期唔退就要做導管了

男爵府

-

-

男爵府

回覆樓主:

我個女三歲,半年前都有耳積水,係因為鼻敏感引致的,醫生話鼻水倒流去耳仔變左積水,所以成日話耳仔唔舒服,但醫生話要先醫好源頭,積水有機會自己退,我地有做耳道內窺鏡同聽力測試,醫生話先評估食藥會唔會好,最後唔得至會做手術,食左一個月藥最後好返無積水了,不過一共睇左3次醫生洗左成萬蚊

男爵府

-

-

大宅

BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ting_ting_ma_ma 發表於 19-3-17 12:25
千其唔好用精油,我自己上年無端端都耳積水,睇左幾千蚊醫生都冇起色,之後都試咗唔少偏方,亦都特登搭左幾 ...

can u pm.the doctor name?

大宅

米巴太太 發表於 19-3-18 18:47
我個女三歲,半年前都有耳積水,係因為鼻敏感引致的,醫生話鼻水倒流去耳仔變左積水,所以成日話耳仔唔舒服 ...

Can you pm doctor info to me? Thanks!!!!

男爵府

呀紫CANDY 發表於 19-3-18 20:45
多謝你回覆及分享!
我聽日再帶佢去睇多個醫生!

你可能要找個比較大間的醫生,最好有埋聽力測試的,因為我個女果陣原本都有睇過一個女醫生,但睇左2次食左2次藥都無起息,最後女醫生話佢幫唔到而再轉介去另一個度睇的

男爵府

-

-

子爵府

biancaho7 發表於 19-3-17 09:53
我仔就係當初中耳積水
無即時做置管手術
搞到而家手尾長

屋企係咪有人食煙?

子爵府

musiccisum 發表於 19-3-17 05:03
請問點解會有耳積水嘅

屋企有人食煙會有影響

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

妹妹貓咪 發表於 19-3-19 00:32
屋企係咪有人食煙?

無人吸煙

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

神大的BK各高人!
請問可以點做?

健康院呢??

侯爵府

陪月勳章

神大的BK各高人!
請問可以點做?

耳積水打算搽油解決﹐
我真係孤陋寡聞。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

耳積水會自行吸收架, 只要無發炎唔駛特登處理. 保持耳鼻喉通順唔好有鼻水倒流塞住就無事.我女有過中耳炎, 食完抗生素仲有積水, 都係靠日日洗鼻通返.

首頁

尾頁

跳至