自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

一個好懶既陪月,做唔足, 但錢要收足, 好衰

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

真係好衰

我好膚淺,睇完張相覺得相由心生

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

blacklist

男爵府

2019新春慶豚圓

咁衰!幫推!

伯爵府

2019新春慶豚圓

bbsonyy 發表於 19-3-17 10:22
雖然個陪月有問題, 但回奶食物係中藥"淡豆豉" , 藥材店買的, 不是煮食豆豉
...

我都想講,不過坐月應該盡量清淡,豆豉唔應該食住,另外我生第二胎時我嫂頭兩日都煲豬手湯我飲,佢話可以催乳,我之後試過係work,但無諗住頭兩日食囉

而家啲陪月良莠不齊,所以我第二胎都係自己坐,自己睇書叫姐姐買餸

子爵府

Skaiden 發表於 19-3-17 09:31
!!完全唔識幫產婦補身上奶+粗魯湊B既陪月!!
忍唔住兩星期就炒左佢!
英文名:brXXda (林月X, 阿月)

腥香港人

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章

bbsonyy 發表於 19-3-17 10:22
雖然個陪月有問題, 但回奶食物係中藥"淡豆豉" , 藥材店買的, 不是煮食豆豉
...

係,我都正想咁講。。。

男爵府

2019新春慶豚圓 我的育兒心得勳章 熱血勳章

其他唔評論,但回奶既係中藥淡豆豉,同豆豉鯪魚既豆豉係2樣野黎。

子爵府

chillimom 發表於 19-3-17 09:58
BB 由媽媽照顧最好

而家講堅坐月呀

男爵府

好衰

子爵府

一睇就知握飯食係邊度搵嫁? 堅離譜, 有無學過都未知

子爵府

回覆 Skaiden 的帖子

咁似大陸女人來港呃飯食既

伯爵府

根本呃飯食,打斧頭!鄧樓主嬲!坐月對產後媽媽好重要!

幫手推

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

2) 每兩至三日就claim $700-$800買餸錢, 但一樣補品都無買過返黎煮過, 一斤菜分左大約3餐煮, 買餸既錢同每 ...

每兩至三日就claim $700-$800買餸錢, 但一樣補品都無買過返黎煮過,

兩星期claim左$4000買餸錢, 但無補品之餘一種材料仲分左幾餐煮

人食到第3天, 都應該覺得好大問題出現了, 菜湯當補身??

你可以指定佢, 每日買乜, 食乜, 煲乜湯, 佢明蝦你乜都唔識 ,

佢做2星期, 都有賺,

咁你炒佢時, 佢有咩講?

你係邊到搵到佢??

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

嘩!佢個樣成個呃飯食既大6嬸甘喎!仲要比幾皮野仲要落格!你地又唔叫佢比單!冇單冇盛賤格得佢!

複式洋房

2019新春慶豚圓

callmebabe 發表於 19-3-17 10:05
勁衰喎! 樓主加埋邊區,等大家更加留意

屯門區,佢自己都係住屯門

別墅

2019勳章

!!完全唔識幫產婦補身上奶+粗魯湊B既陪月!!
忍唔住兩星期就炒左佢!
英文名:brXXda (林月X, 阿月)

佢成日係Facebook 搵客,佢po 出黎d相,全部都係不銹鋼台面,我覺得似係上堂學煮野食個d相。

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

十級離譜

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

首頁
12345...9

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊