自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

害人不淺

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

大家姐萍 發表於 19-3-17 11:43
佢成日係Facebook 搵客,佢po 出黎d相,全部都係不銹鋼台面,我覺得似係上堂學煮野食個d相。
...

post 出黎睇下

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

大家姐萍 發表於 19-3-17 11:43
佢成日係Facebook 搵客,佢po 出黎d相,全部都係不銹鋼台面,我覺得似係上堂學煮野食個d相。
...

複式洋房

2019新春慶豚圓

kit2004 發表於 19-3-17 11:42
嘩!佢個樣成個呃飯食既大6嬸甘喎!仲要比幾皮野仲要落格!你地又唔叫佢比單!冇單冇盛賤格得佢!
...

佢有比單,但個價錢同買返黎煮既份量好唔相符

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kit2004 發表於 19-3-17 11:42
嘩!佢個樣成個呃飯食既大6嬸甘喎!仲要比幾皮野仲要落格!你地又唔叫佢比單!冇單冇盛賤格得佢!
...

睇樣已經唔會請

大宅

Skaiden 發表於 19-3-17 09:31
!!完全唔識幫產婦補身上奶+粗魯湊B既陪月!!
忍唔住兩星期就炒左佢!
英文名:brXXda (林月X, 阿月)

樓主,仲有冇多D佢個樣的相

子爵府

2019新春慶豚圓

2) 每兩至三日就claim $700-$800買餸錢, 但一樣補品都無買過返黎煮過, 一斤菜分左大約3餐煮, 買餸既錢同每 ...

一斤菜分左大約3餐煮, 買餸既錢同每餐煮出黎既分量完全唔相符-》

見到就嬲! 比咁多錢佢煮飯比產婦補身!
一斤菜夠擔分三日煮!
個女人是否大陸人?
唱衰佢

大宅

callmebabe 發表於 19-3-17 11:48
post 出黎睇下

x2

男爵府

2019新春慶豚圓

Ol0314 發表於 19-3-17 10:59
而家講堅坐月呀

So? 月婦唔等於癱婦

BB初生第一個月同母親嘅bonding 好重要,會令BB都好多安全感。如果餵奶沖涼全部交去陪月,真係唔多好。

之但係呢個陪月都係非常唔掂

子爵府

2019新春慶豚圓

Whitechocolate 發表於 19-3-17 11:12
回覆 Skaiden 的帖子

咁似大陸女人來港呃飯食既

我都覺得是

睇個樣 擺明大陸樣 呃飯食

我覺得證書唔重要, 最重要是經驗!

子爵府

回覆樓主:

請著呢D陪月真係貼錢買難受

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第三回

陪月呢家野 真係搵個識用過先請

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

真係有料,一做已知。仲要拖兩星期先炒。

你快快保番身子吧!

男爵府

回覆樓主:

佢張證書邊度考架

子爵府

回覆樓主:

嘩,佢好多範,又大姈姐又專業陪月員又家居管事架...

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

ccllmama 發表於 19-3-17 12:43
佢張證書邊度考架

國產人梗係出國產貨cert.

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

!!完全唔識幫產婦補身上奶+粗魯湊B既陪月!!
忍唔住兩星期就炒左佢!
英文名:brXXda (林月X, 阿月)

嗰樣好B6。
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

大宅

回覆樓主:

我唔係幫住呢個陪月,不過,咁樣post人地個人資料出黎,仲有埋相,真係好無品。因為我覺得所以野冇証冇據, 有未經審判, 就放上嚟公審 。有時僱主同陪月也許會有點誤會,點解唔找當時人算帳,而係單方面爆人地個人資料?我會覺得咁樣係網絡欺凌。
我唔係鬧樓主,只係覺得咁樣做真係對個陪月好唔公平。

子爵府

chillimom 發表於 19-3-17 12:07
So? 月婦唔等於癱婦

BB初生第一個月同母親嘅bonding 好重要,會令BB都好多安全感。如果餵奶沖涼全部交去 ...

真心希望你第時唔好做人奶奶
唔係你個新抱實反你枱
坐月唔休息 唔過等死左先休
人生唔係得生仔 自己身體都好重要

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊