自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Skaiden 發表於 19-3-17 09:33
3) 做野勁粗手粗腳, 不論煮飯定做任何野都係諗過BB訓緊覺+勁難先哄到佢訓著, 佢就做咩都砰砰聲, 係真係每一 ...

bb有bb睡,你正常生活發出正常聲音,以後寶貝才能習慣任何時候都可以睡好

大宅

Skaiden 發表於 19-3-17 09:33
3) 做野勁粗手粗腳, 不論煮飯定做任何野都係諗過BB訓緊覺+勁難先哄到佢訓著, 佢就做咩都砰砰聲, 係真係每一 ...

幫推

大宅

回覆樓主:

幫推,幾皮野請件垃圾返黎,真係激心

子爵府

男爵府

Skaiden 發表於 19-3-17 09:31
!!完全唔識幫產婦補身上奶+粗魯湊B既陪月!!
忍唔住兩星期就炒左佢!
英文名:brXXda (林月X, 阿月)

看己買雞精或產後28方食, bb瞓你又瞓, 自己煲下飯食。 唔駛對住個陪月咁谷氣啦。

大宅

忍唔住兩星期就炒左佢!

請問點揾到佢?

男爵府

Skaiden 發表於 19-3-17 16:45
南瓜係咪回奶?食左至少5餐南瓜,同埋南瓜湯,仲有兩次粟米紅蘿蔔湯
...

南瓜、粟米、紅蘿蔔都唔係回奶
增奶方法一定係勤埋身,每餐都埋身

子爵府

chillimom 發表於 19-3-17 15:38
我有話唔俾請陪月咩?有限度幫忙係可以。但係而家咁多公主,乜都要人代勞,個人咁自私其實唔好生仔把啦。 ...

你的錢都幾易賺
兩三萬蚊請個陪月返黎
真係陪你坐月 乜都唔洗做 齋坐
湊b餵奶換片沖涼都要產婦自己搞
比多幾個媽媽比你咁教育下
真係陪月為天下最強好工

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

推!! 咁衰格

珍珠宮

2019新春慶豚圓 叻叻勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呃飯食都唔係衰到少少專業都唔拎出嚟 關鍵時刻補身

複式洋房

2019新春慶豚圓

infong2011 發表於 19-3-17 17:33
請問點揾到佢?

Fb登想請陪月佢係其中一個留言回應既陪月

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我見樓主話請24小時陪月,其實妳 expect 個陪月做乜要留24小時 ?有無傾主要做咩 ?
話24小時,但陪月都要休息,8小時睡眠時間應該要俾佢,佢無精神都無可能做到野。
其實樓主係想陪月半夜幫手湊 B 定點 ?

如按樓主講,呢個陪月煮食已經唔得,樓主雖然有請陪月,都要自己知道坐月基本常識,先會知有無俾人坤。

珍珠宮

chillimom 發表於 19-3-17 15:38
我有話唔俾請陪月咩?有限度幫忙係可以。但係而家咁多公主,乜都要人代勞,個人咁自私其實唔好生仔把啦。 ...

但你一開頭講果句bb最好媽媽自己照顧真係好無建設性囉!對呢件事完全無任何關係,亦非討論點。仲甚有落井下石同挑機之嫌

男爵府

你話佢冇買補品?你interview 時有冇傾過要買乜?因為我果時傾好我自己買補品,如花膠、冬蟲草、高麗參、鹿茸……(不過成10年前,依家唔知係咪已唔同做法),到時按時按候佢再燉俾我食,而且佢知我會開刀,一早講明開刀唔好咁早補,初初要食得比較清淡,至於買餸貴,其實你都要預咗佢會落少少格,因為我當年同d 同事傾開,佢哋個陪月都係咁。

大宅

請到劣等陪月真的很慘, 我也是過來人....幫推, 希望不再有受害人

男爵府

D證書有咩機構可以發架?

大宅

幫推!

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

睇你片面之詞, 其實你同個陪月都有問題, bb打思肊係好正常, 你咁都可以入埋佢數

大宅

2019新春慶豚圓

忍唔住兩星期就炒左佢!

題外話:回奶係淡豆鼓,唔係豆鼓,完全兩樣嘢!

咁你有無炒佢?講真請佢24小時,我唔expect佢同我講眼瞓!收左錢講乜眼瞓!痴線!

首頁
34567...10

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊