自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章 BK Milk勳章

H.O.P.E 發表於 19-3-17 23:15
題外話:回奶係淡豆鼓,唔係豆鼓,完全兩樣嘢!

咁你有無炒佢?講真請佢24小時,我唔expect佢同我講眼瞓 ...

其實就算做24小時都要比休息時間, 醒目嘅梗係請兩更

大宅

2019新春慶豚圓

kitkitlo 發表於 19-3-17 23:20
其實就算做24小時都要比休息時間, 醒目嘅梗係請兩更

同意(emoji)(emoji)

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我都幫推,推上報,睇下係咪個個人都會睇完片面之詞就審人有罪。
期待陪月反擊,再上番乜乜私隱公處之類咁就公平啦。

複式洋房

真係好差喎

複式洋房

2019新春慶豚圓

小晴bbma 發表於 19-3-17 20:15
你話佢冇買補品?你interview 時有冇傾過要買乜?因為我果時傾好我自己買補品,如花膠、冬蟲草、高麗參、鹿 ...

當然有講買d咩⋯⋯佢都有個list,我地亦佢買咩都會比足返哂錢佢,但咩都無買過返黎,燉盅我地照買左比佢都無用過,燉蛋都無,問完佢佢一樣無左件事寧願叫你食蛋捲同餅,但我最接受唔到係佢買定一次野for煮幾日,d肉放到出水發臭仲會用

子爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章

回覆樓主:

請著咁嘅陪月又真係好激氣

男爵府

Skaiden 發表於 19-3-17 09:31
!!完全唔識幫產婦補身上奶+粗魯湊B既陪月!!
忍唔住兩星期就炒左佢!
英文名:brXXda (林月X, 阿月)

你炒咗佢,有沒有人照顧你呀?

複式洋房

2019新春慶豚圓

Apple_Orange_T 發表於 19-3-18 23:13
你炒咗佢,有沒有人照顧你呀?

只好靠自己,好彩仲有自己媽咪同奶奶幫幫手

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

4) 請佢係做24小時, 但同你投訴每日訓得幾個鐘 (其實個產婦都係訓4個鐘而已), 幾萬蚊請佢, 佢卻要求好似人 ...

我都識個黑心陪月張冠玉

子爵府

回覆樓主:

除左煮d餸差之外,其他野好似小題大造左d

生完情緒係敏感d,好好坐月

大宅

2019新春慶豚圓

!!完全唔識幫產婦補身上奶+粗魯湊B既陪月!!
忍唔住兩星期就炒左佢!
英文名:brXXda (林月X, 阿月)
勁差嘅陪月呀!樓主非常吾好彩,但好在抄得佢快,睇得出你好激氣,但係始終啱啱生完又要照顧初生B,吾好記住,以免影響恢復,媽咪心情靚BB會開心啲架,加油呀媽媽

珍珠宮

2019新春慶豚圓

佢啲牌真係考返黎定淘返黎嫁?

大宅

回覆樓主:

有證據起手就去報警啦,鬧人衰,你都唔好得去邊。冇證據就上網唱衰人,好冇品。
假設呢d片面之詞係一場誤會,又可能係孕婦情緒唔好加敏感左,就把陪月的資料公開,個陪月就真係慘啦,幫推果班人係有份害人啦。
最恐怖係,咁多人都唔知頭唔知路就話支持,你地識樓主嗎?識個陪月嗎?有上去人地屋企審查過嗎?

複式洋房

2019新春慶豚圓

明白呢度總會有人話你作野...但唔親身感受過既你係唔會明白有幾無奈同生氣,果個係自既bb黎的。
如果大家覺得一個剛生完既媽媽自己都未復原好,兼請左個人返黎對自己坐月飲食照顧得唔好也罷,對自己得果十幾日大人仔既bb粗粗魯魯令佢日日嚇驚+宜家只好自己坐月只好推個bb床出廳邊完成家務邊金睛火眼望住佢,都仲咁有閒情打千字文去作故仔屈一個陪月既話,咁真係無野好講了。

別墅

陪月入行門欖其實好低,而且參差不齊,還是朋友介紹比較好
其實請個24小時陪月返來就是想自己休息好啲,而且價錢不便宜,佢接得應該有心理準備吧!
樓主好好休息,坐月真的好重要

大宅

2019新春慶豚圓

我都覺得而家好多大陸人做陪月,陪月呢就比現金嘅,其實我懷疑嗰啲人有拎綜援,好多黑心陪月,瀨咗嘢囉,未改過個名囉,原本叫阿燕,之後改燕姐,跟住叫燕姨再唔係叫小燕囉

大宅

Skaiden 發表於 19-3-20 11:00
明白呢度總會有人話你作野...但唔親身感受過既你係唔會明白有幾無奈同生氣,果個係自既bb黎的。
如果大家覺 ...

其實冇人話你作野,我都覺得你講嘅可以全部都係事實。但重點在個人資料嗰度。
你可以照講,但係陪月嘅相片同個人資料真係唔應該放出嚟。
調返轉睇,個陪月放曬你啲個人資料上網有得唔得? 佢都可以話做嘢做得好受氣, 畀人屈, 當然都係片面之詞。
其實你要post,不如放埋啲實質嘅證據上黎。
不過咁, 如果呢個陪月真係做得唔好,你post咗佢都係有生意。
既然你想多啲人知你,不如放上facebook吧。

大宅

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章

大宅

咁都攞到一堆證書,我好懷疑出證書既人係咪盲咗

珍珠宮

回覆樓主:

其實我覺得陪月廢,基本都係沖涼煲野煮下飯,收到貴一貴,又落格,我寧願請一個生過,識煮飯沖涼就算

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊