自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

千千萬萬 發表於 19-3-17 09:42
我有舊同事之前去咗做陪月,佢係香港人,做得幾好,不過依家佢冇做又做返正常工。感覺地道香港人做陪月佢地 ...

何止淘寶買陪月証書呀,好多教普通話嘅學校同老師都係用大陸証書亂嚟架

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章 BK Milk勳章

秋天與楓葉 發表於 19-3-20 20:29
我都好疑惑咁多人煲通草當上奶湯水,近年見好多媽媽未生已經買定好多通草
以我所知,通草功效係疏通乳腺, ...

通草本身好寒涼,唔係咁啱啱生完產婦用,除非佢真係塞得好勁, 基本上奶都唔會用

子爵府

patpat234 發表於 19-3-20 19:58
其實考陪月話易唔易話難唔難。
我7年前讀過,同班有同學考唔到。
考試只考幫 bb沖涼換片餵奶洗奶樽,扶產婦 ...

$32000 返24小時, 咁又真係請唔到有經驗嘅陪月

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

kitkitlo 發表於 19-3-20 20:35

通草本身好寒涼,唔係咁啱啱生完產婦用,除非佢真係塞得好 ...

係~所以唔明近年咁多人當通草係上奶湯水咁用法
如果媽媽唔受得寒涼嘢,飲咗奶量仲會減
我塞到變石頭胸,食卵磷脂加自己推返鬆就無事

男爵府

回覆樓主:

男爵府

超衰喎! 攞明呃飯食

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 春季勳章

Skaiden 發表於 19-3-17 09:31
2) 每兩至三日就claim $700-$800買餸錢, 但一樣補品都無買過返黎煮過, 一斤菜分左大約3餐煮, 買餸既錢同每 ...

兩,三日claim700-800,咁有無明細你睇。
如果佢買雞,買石崇魚,確實二,三百蚊,無走雞。

子爵府

mocha_y 發表於 19-3-20 22:49
兩,三日claim700-800,咁有無明細你睇。
如果佢買雞,買石崇魚,確實二,三百蚊,無走雞。
...

如果做24小時 ,應該要買早、午、晚三餐, 如果過年前後買餸真係好貴, 二百幾蚊一日 真係好正常!

男爵府

berry?????? 發表於 19-3-20 20:31
何止淘寶買陪月証書呀,好多教普通話嘅學校同老師都係用大陸証書亂嚟架
...

我女想讀master,佢話仲未有offer,但係佢話佢有中同嘅內地親戚幾乎考唔到大學,最後讀咗間好垃圾嘅所謂大學,成績啱啱合格,佢揾agent搞澳洲master,IELTS得4.5分,但已經拎到offer,亞女話好似都係一間唔差嘅大學。
我女依家讀緊港大,但都未有offer住,我都好懷疑嗰個人嘅成績係咪作假去申請。

大宅

2019勳章

Skaiden 發表於 19-3-20 11:00
明白呢度總會有人話你作野...但唔親身感受過既你係唔會明白有幾無奈同生氣,果個係自既bb黎的。
如果大家覺 ...

支持你, 因為我都明

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊