網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

家中想換 浴室淋浴套裝(淋浴花灑水龍頭), 厨房星盤水龍頭, 同厠所洗手盤既水龍頭落香港再搵師傅安裝?
我問過家附近賣浴具公司是所有物件既單價另加HK1,400師傅安裝費.但價錢加起來很貴, 想淘落黎再搵師傅搞, 當然我明白香港浴具公司既品質會比淘寶耐用,很難比較. 只希望問下各位分享經驗.

謝.

珍珠宮

回覆樓主:

小心喉管直徑大小可能有不同,先查清楚

琥珀宮

norikayan 發表於 19-3-17 10:03
家中想換 浴室淋浴套裝(淋浴花灑水龍頭), 厨房星盤水龍頭, 同厠所洗手盤既水龍頭落香港再搵師傅安 ...

九牧,同埋自己換其實唔難,記住同管理處講關大制

大宅

回覆 mandy952 的帖子

淘過一個洗手盆同浴室水龍頭
個師傅裝到牙痛甘既聱,要換左D膠片墊先上到唔滲水.
個浴缸水龍頭出水不正常,好細.淸潔過出水口,都唔得.
.師傳就唔肯再跟!
折左個舊蕊自己換返上去, ok 左 (個嚿野用左 20 年,意大利貨)
俾老虎口口甘唱,兩星期後係灣仔買過兩套來路野,自己換上.無事

水電寧願貴D係香港買,起榪有得退換

琥珀宮

sohato 發表於 19-3-18 15:16
回覆 mandy952 的帖子

淘過一個洗手盆同浴室水龍頭

我問賣家如果裝唔到係可以退貨退錢先買

珍珠宮

mandy952 發表於 19-3-18 15:51
我問賣家如果裝唔到係可以退貨退錢先買

退貨運費不小

男爵府

熱血勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

norikayan 發表於 19-3-17 10:03
家中想換 浴室淋浴套裝(淋浴花灑水龍頭), 厨房星盤水龍頭, 同厠所洗手盤既水龍頭落香港再搵師傅安 ...

你所講三樣我全部都係淘寶,我自己換,一D唔難,而家都用咗四年我買''箭牌''

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

去 amazon 買 grohe, 來佬貨包埋郵費都係幾百至1千 (吼特價款)。

尤其是食水, 無謂貪平。

複式洋房

wmkcnw 發表於 19-3-19 10:19
去 amazon 買 grohe, 來佬貨包埋郵費都係幾百至1千 (吼特價款)。

尤其是食水, 無謂貪平。 ...

謝各位大大意見.

首頁

尾頁

跳至