親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

shabutaro 發表於 19-3-21 01:37
老友 ... 係 “鬼鬼崇崇“ ~

我用語音讀出嚟呀, google有鬼鬼鼠鼠, 我出之前都見到, 費鬼事改佢!

子爵府

回覆樓主:

公道啲講當你選擇延遲付款時Agoda係有清楚講明。可能你自己無留意。匯率天天價錢都唔同係正常。話人搵笨就唔太合理

珍珠宮

呢度 160樓,都說明了不是匯率問題。

係 adada 聲稱有兩個 rate.

即使匯率不變, usd hkd 吧。

pay later 比pay now 會charge 你 4%以上,偷偷地收多你錢,被你發現咪退返俾你囉

珍珠宮

cherrieloy 發表於 19-3-21 03:16

其實訂房時已list晒出黎,有:

之所以有呢個post, 因為

當日 pay later 的 rate, 比起 adada 當天即book 房的rate, 貴4% 以上。

即係同一網站,同一時間,有個貴rate 送給你 pay later

珍珠宮

clairebbb 發表於 19-3-21 07:41

不是沒睇清楚!你是用App 嗎?我最初都以為自己睇漏。咁 ...

騙徒要做嘅係騙錢,而唔係解釋犯案手法

所以你可以 google 到成千上萬的post 講呢個騙案手法,但你 google 唔到,點解係soga買包日本薯片,係貴過惠x , 因為明碼實價

珍珠宮

clairebbb 發表於 19-3-20 21:21
我第二天打去話想畀錢,已經貴咗7%, 仲唔係呃人

咁個價格真係誇動架喎,因為個rate唔同咗。
所以價岩即pay (我係咁)

珍珠宮

麵包超人^o^ 發表於 19-3-21 09:40
咁個價格真係誇動架喎,因為個rate唔同咗。
所以價岩即pay (我係咁)

如果話 yen 升咗10%, 我完全接受。

但你話 yen 冇升到, charge 多我1% 都不可以接受。

因為同樣係百x 俾錢,仲乜嘢我條隊,要俾貴隔離條隊

珍珠宮

youhello507 發表於 19-3-21 09:48
如果話 yen 升咗10%, 我完全接受。

但你話 yen 冇升到, charge 多我1% 都不可以接受。

因為你唔係即pay嘛!佢有講過價格係浮動呀,其實一個鐘前睇同一個鐘後睇個價都可能唔同架啦…

珍珠宮

麵包超人^o^ 發表於 19-3-21 11:14
因為你唔係即pay嘛!佢有講過價格係浮動呀,其實一個鐘前睇同一個鐘後睇個價都可能唔同架啦…
...

pay later 都有個時間,同時間,同公司

有兩條隊,兩個 rate, 明嗎?

珍珠宮

youhello507 發表於 19-3-21 12:13
pay later 都有個時間,同時間,同公司

有兩條隊,兩個 rate, 明嗎?

我明呀 pay later同 即刻俾有2個 rate,佢有寫明會有不同,所以覺得無問題

珍珠宮

麵包超人^o^ 發表於 19-3-21 13:01
我明呀 pay later同 即刻俾有2個 rate,佢有寫明會有不同,所以覺得無問題

ic. 但佢寫得好隱瞞,我就接受不了。

我個人不喜歡呢d 手法,喜歡光明正大

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

睇完幾萬字,搵到啦,markup 5%!

如果訂房時,已 mark up 5%, 有邊個會用 dada 訂房呢

男爵府

我又無唔同喎 !
我對上一次去大阪, 也是到店付款,
我睇番紀錄, 實收比訂時便宜了幾十蚊 !

我今次都book 了2晚是到店付款, 睇d條款, 又無話mark up 喎 !

珍珠宮

youhello507 發表於 19-3-21 08:49
呢度 160樓,都說明了不是匯率問題。

係 adada 聲稱有兩個 rate.

Agoda Pay Later的匯率,佢話係以倫敦獨立結算中心計算,個rate 唔係以一般銀行牌價計。你話佢匯率食水深又好,收 charge又好,只是講法唔同。

男爵府

定係我好彩??? 我睇番自己紀錄, 去台灣的1次, 又係到店付款
又係無點多到喎 ! 個RATE重幾好下, 3.6

男爵府

youhello507 發表於 19-3-21 14:30
睇完幾萬字,搵到啦,markup 5%!

如果訂房時,已 mark up 5%, 有邊個會用 dada 訂房呢:happ ...

我在電腦及APP都有睇番訂單, 都無寫有M UP 條款喎 ?!!!
係咪唔同酒店唔同呀 ???? 定唔同銀行的信用卡???

珍珠宮

subb 發表於 19-3-21 16:24
我在電腦及APP都有睇番訂單, 都無寫有M UP 條款喎 ?!!!
係咪唔同酒店唔同呀 ???? 定唔同銀行的信用卡??? ...

擺明就唔叫陰你啦,亦唔會有呢個post

珍珠宮

咁有冇問題呢

珍珠宮

subb 發表於 19-3-21 16:01
我又無唔同喎 !
我對上一次去大阪, 也是到店付款,
我睇番紀錄, 實收比訂時便宜了幾十蚊 !

我被佢搞到好亂。

有人話佢會自己扣數,但又話到店付。

如果佢 charge 我當地貨幣,ok 嘅

但不要用 dcc 或 cross bording transaction! < 貴

首頁

尾頁

跳至