自由講場

跳至

首頁
45678...29

尾頁

翡翠宮

白毛毛 發表於 19-3-17 20:05
有睇。
我覺得個媽媽有機會搬唔應該放棄。公公已走,更要照顧好個囡。
話鄰居令公公過唔到七月十四呢到⋯好 ...

x2

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kapomama 發表於 19-3-17 20:59
係咪放火果個都死埋,仲死左一家3口,媽媽同小朋友黎左香港幾日
Yes!

伯爵府

回覆樓主:

定係咁,佢自己唔想搬,想個亞婆搬,其實搬一搬都要洗筆錢,佢本身間屋裝修都好新

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

果位女士好慘

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

佢意思係因為對面阿婆的咀咒,所以叫佢爸爸唔好時常上來,怕阿婆見佢阿爸會令佢想起死左的老公,從而對爸爸做成傷害,而這段時間佢忙於去房署同找議員幫手,沒時間去找爸爸關心下佢,而令到爸爸係七月十四自殺,因此一切問題都係源於阿婆就入佢數(感覺有點老屈),又因阿爸死左要辦白事沒有能力去處理搬屋所以放棄左,我推測「佢應該後悔唔搬屋,所以上下電視,希望再獲搬屋機會。」而佢係電視上話唔搬這句話講得好突然,好似無前文後理,似剪接出問題?

goldpiglet    發表於 19-3-17 21:21

男爵府

2018復活節勳章

Janetboyyan 發表於 19-3-17 21:00
我估咖咋,會唔會比佢嘅單位唔啱心水呀

我都係咁諗

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

但㸃解發出噪音唔駛扣分?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

crystal媽咪 發表於 19-3-17 20:17
對面個阿婆成日煩住佢,嗰陣時佢哋掛住同房署傾搬屋。冇關心外公,外公跳樓死, 如果有多啲時間關心外公, ...

好難明

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

good_pig 發表於 19-3-17 21:05
好難明

睇下聽晚阿婆回應係點。
真心,如有個鄰居住喺對面,返屋企、出門口都要成日睇住閉路電視,都幾癲
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

我估個公公本身已經睇開,但個媽媽掛住自己既事,冇理個公公,就係因為咁,佢先會死,覺得自己冇關心佢

其實當時都已經係事實,房處又幫佢換屋,更係走啦

水晶宮

小豬Pigpig 發表於 19-3-17 20:03
應該係咀咒?我也不是好明,不過個單親媽媽好淒涼,心好噏

好像是話個鄰居咒佢同個女過唔到七月十四,點知咁巧合果日單親媽媽的爸爸跳樓死了。

珍珠宮

andyan324 發表於 19-3-17 20:02
係囉公公跳樓關阿婆咩事?
房署叫佢搬又拒絕?

話自己好大壓力,好多嘢面對,冇對老豆關心,間接害死佢老豆,有屋又唔搬,佢似乎想人趕對面呀婆走,其實呀婆係要入青山接受治療的!

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-3-17 21:06
睇下聽晚阿婆回應係點。
真心,如有個鄰居住喺對面,返屋企、出門口都要成日睇住閉路電視,都幾癲 :bashfu ...

真的困擾,擔驚受怕咁,比我會搬!

公爵府

2024年龍年勳章

karen508hk 發表於 19-3-17 20:20
咁點解有得搬又唔搬呢?

我覺得個女士都有d問題⋯可能係精神上出左問題,佢唔搬只會害死個女

珊瑚宮

最慘個小朋友

BBJOJO    發表於 19-3-17 22:46

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我都聽唔明咩原因唔搬,佢話攪緊爸爸身後事?

其實當時遇到咁嘅情況,有屋就即刻搬,就算俾個大西北地區,都應該搬左先算。

子爵府

完全唔明單親媽媽點解唔搬, 傷心還傷心, 命仔緊要, 梗係搬左先

珍珠宮

熱血金章

good_pig 發表於 19-3-17 20:12
係囉,會唔會講d唔講d
咁果時有得搬又唔搬,而家長期對住傻婆?

有得搬又唔搬,而家又想點?
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

木土土 發表於 19-3-17 20:52
佢話阿婆咒佢過唔到 7/14

佢老豆7/14 係另一間屋跌樓,但無理由入埋人地數。

阿婆咁叻咒人,要開檔做生意啦!自己老豆睇唔開,唔可以賴人,房署比你搬,你又唔搬?

琥珀宮

可能唔係同區,小朋友要搵過另一學校?唔喜歡?

首頁
45678...29

尾頁

跳至