自由講場

跳至

首頁
34567...29

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆樓主:

對面婆婆有紋有路,有精神病都唔方嚴重,可能有幻聽。但我都唔明,點解做白事就要放棄唔搬?調遷房署俾好少時間?

大宅

kapomama 發表於 19-3-17 20:38
唔搬都唔知佢為乜。。。

呢part 聽唔明,會唔會個地點唔岩佢所以唔想搬?

子爵府

我GET 到大概是----->那單親媽媽覺得其家父之死(自殺)是由鄰鄰居咀咒而成.

單親媽因擔心其父安全,叫其父不要定期到廿訪----->關係疏離了----->其父在自己屋企跳樓自殺

大概是這樣吧!

翡翠宮

bellmai 發表於 19-3-17 20:43
呢個媽媽都係有啲問題

岩岩落街買野,聽到d路人甲乙嬸嬸都鬧緊呢個媽媽,有得搬唔搬

其實自己搞得掂唔駛上電視啦,政府比佢搬又唔搬。。。硬碰攬炒仲大碌

翡翠宮

jewelry~day 發表於 19-3-17 20:45

呢d佢無講,不過我朋友有同樣問題,果個癲佬比人拉完入院出黎咪又係斬鐵閘,房署調左屋比佢,自己媽咪格黎座tim
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

琥珀宮

good_pig 發表於 19-3-17 20:01
有冇jm有睇?佢對面個阿婆,點累死佢老豆?

佢話阿婆咒佢過唔到 7/14

佢老豆7/14 係另一間屋跌樓,但無理由入埋人地數。

BBJOJO    發表於 19-3-17 22:43

子爵府

Pigalle 發表於 19-3-17 20:30
睇咗,同情對母女嘅遭遇,但同佢爸爸跳樓係咪有即刻而直接關係,好難評論。難得等到調遷,同處理身後事,反 ...

西曆7 月14 日單親媽專登BOOK 左一晚酒店住無回家...但其父真的在農曆7 月14 跳樓身亡....

所以那單親媽媽覺得鄰居女士咀咒成功掛.

琥珀宮

jewelry~day 發表於 19-3-17 20:45

佢唔老豆死後,又要攪後事,太大壓力,handle唔到要攪搬屋

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最近有單開死因庭,就係痴缐鄰居放火一鑊熟,燒死人!房署無安排調遷,其實而家上電視係咪想有第二次機會?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kapomama 發表於 19-3-17 20:48

岩岩落街買野,聽到d路人甲乙嬸嬸都鬧緊呢個媽媽,有得搬 ...

比個阿婆見到佢上曬電視可能仲癲
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

Babemo 發表於 19-3-17 20:03
我以為我理解力有問題,原來真係大家都聽唔明

我都係

伯爵府

princessgw 發表於 19-3-17 20:38
大概話個阿媽驚佢老豆黎探佢,怕令對面阿婆唔開心(因阿婆既老公已不在,同佢老豆差唔多年紀)。
跟住叫佢老豆 ...

呢度真係好難理解

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-3-17 20:55
比個阿婆見到佢上曬電視可能仲癲

咪係 ,撩鬼攞命
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kapomama 發表於 19-3-17 20:58
咪係 ,撩鬼攞命

不過我同意佢係慘嘅,其他人報警都入佢數。 要睇埋聽晚阿婆嘅訪問,又好似好正常對答咁
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

遇著呢d鄰居,好慘

子爵府

回覆樓主:

我都同情佢但吾明why吾搬。

翡翠宮

cy101 發表於 19-3-17 20:55
最近有單開死因庭,就係痴缐鄰居放火一鑊熟,燒死人!房署無安排調遷,其實而家上電視係咪想有第二次機會? ...

係咪放火果個都死埋,仲死左一家3口,媽媽同小朋友黎左香港幾日

子爵府

karen508hk 發表於 19-3-17 20:20
咁點解有得搬又唔搬呢?

辦白事...少少地都要使點額外錢.

單親拖住個女...搬屋又要錢...

搬往另一處,從新開始,點都要使點錢吧!

總之就慘啦...

子爵府

good_pig 發表於 19-3-17 20:12
係囉,會唔會講d唔講d
咁果時有得搬又唔搬,而家長期對住傻婆?

我估咖咋,會唔會比佢嘅單位唔啱心水呀

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-3-17 20:59
不過我同意佢係慘嘅,其他人報警都入佢數。 要睇埋聽晚阿婆嘅訪問,又好似好正常對答咁 :ques ...

慘係慘架

首頁
34567...29

尾頁

跳至