夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

刪除

大宅

回覆樓主:

有。。成日啲野擺到就deadline先做
但明明之前好得閒or已準備好只欠遞交一步
食完飯等一輪先執碗入廚房,然後又擺一兩個臨訓或者第2朝先洗,有時第2日唔記得洗就要我洗,咁樣算唔算拖延症

大宅

Mrschann 發表於 19-3-17 23:26
有。。成日啲野擺到就deadline先做
但明明之前好得閒or已準備好只欠遞交一步
食完飯等一輪先執碗入廚房,然 ...

同我C6完全一樣,所有野都拖到勁耐先做,你話佢佢又覺得你煩,你唔話佢自己又睇唔過眼,最少靜二星期,最多拖幾個月

複式洋房

回覆 人妻一號 的帖子

我老公唔係拖到近deadline,係過左都唔做,成日收管理費最後通知,成日唔記得找咭數,阿仔小學時拖延唔交午飯錢,阿仔零用錢應該月頭俾,變左月中俾,阿仔唔敢催佢,變左我要成日幫追出零用,好無癮。之前應承幫手洗碗,可以一直拖拖到佢喺沙發瞓左一覺之後,半夜兩點幾洗,瞓左都聽到佢兵兵碰碰洗碗,我忍忍忍,因為唔忍又會變番我自己洗

大宅

Coffeewine 發表於 19-3-18 00:06
回覆 人妻一號 的帖子

我老公唔係拖到近deadline,係過左都唔做,成日收管理費最後通知,成日唔記得找咭數 ...

係呀,要忍呀

瑪瑙宮

無 NA NA 又作个咩拖延症, 立就立喇. 好似果 d 咩面盲症, 無記性就無記性喇.

子爵府

人妻一號 發表於 19-3-17 22:56
老公有拖延症,做咩都要做好耐,例如整某D野,其實可能一兩日就會完成,佢會拖幾個月,出門口,或者去做運 ...

以我男人的角度和經驗, 一般男人覺得唔重要或沒興趣的, 都會拖. 但當認真起來, 會做得好好, 好快的.

妳可以憑他工作的熱誠/成就和現在與妳的態度來作比較, 看看他的心態/有沒有耍妳....

複式洋房

老公有拖延症,做咩都要做好耐,例如整某D野,其實可能一兩日就會完成,佢會拖幾個月,出門口,或者去做運 ...

總結一句
就是嫌棄身邊人

大宅

特大大 發表於 19-3-18 11:43
總結一句
就是嫌棄身邊人

賴皮厚顏無恥就是?我說緊前夫無論供樓、水、電、煤、差餉、管理費、家用、都拖到紅單來到先交?差餉可以一年都吾交死未!!!

洋房

回覆 Mrschann 的帖子

禁似我老公既XD..拖到世界盡頭..見佢最後藤鷄個樣,真係又嬲又好笑。

複式洋房

我個老公都係嚴重拖延症,連返工都遲到。叫佢洗碗,都拖到零晨洗

男爵府

You are not alone 我嗰件都係咁,有時真係好嘔血!

別墅

有時話一陣做,到我忍唔住自己落手做果陣就話佢會做,唔洗我搞,有少少怪我催佢既意思
你真係做我就唔洗落手啦... 照顧個b已經用我唔少時間,佢仲要話返工好累,成日覺得ftm易做

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

冇,有拖延症嗰個係我

洋房

叫極都唔郁, 都無佢符

男爵府

我老公相反有速決症,乜都速戰速決立即做,買嘢唔會格價要即買

複式洋房

拖下拖下就當件事無發生過架啦

首頁

尾頁

跳至