潮流時尚

跳至

首頁
56789...11

尾頁

大宅

xox_xox 發表於 19-3-19 10:20
多謝樓主分享,我都學到嘢 有時我都想可以唔印Initial。個SO Kelly 顏色好靚,今次媽咪生日之 ...

Thanks
我再努力下先

大宅

大宅

phoebe1016 發表於 19-3-19 10:25
Thx for ur suggestion

無需言謝, 我都係睇完單數媽個story, 學到嘢先咁講
你之前咪提過將來去歐洲都碰下運氣, 除非你財力鴻厚, 否則, 淨係mark住韓國, 日本, 澳門加香港都夠玩啦, 你又提過, 都已經去到想要乜就有乜嘅地埗, 宜家連SO都可以walk in買到, 嗰幾件配貨, 都冇一件係其他jm share過嘅所謂大件嘢, 所以你真係要俾心機mark住個sa
以前我都唔識乜叫葡萄人, 但今次我感受到, 我真係好葡萄你咁叻呀

大宅

金田媽 發表於 19-3-19 12:33
無需言謝, 我都係睇完單數媽個story, 學到嘢先咁講
你之前咪提過將來去歐洲都碰下運氣, 除 ...

我冇提過我自己要乜有乜喎
我喺話「我都想係咁」

配貨/買野~一定要買 其他人share過既所謂大件野??
我只會買我自己鍾意嘅嘢咋~

大宅

phoebe1016 發表於 19-3-19 13:32
我冇提過我自己要乜有乜喎
我喺話「我都想係咁」

咁神奇? 係你自己寫㗎喎, 莫非故事錯亂
反而我冇話你一定要買大件嘢先有SO喎, 你睇清楚先啦, 正因如此, 我先叫你要mark住個sa囉, 因為唔單止個袋special, 連待遇都一樣special

大宅

金田媽 發表於 19-3-19 14:25
咁神奇? 係你自己寫㗎喎, 莫非故事錯亂
反而我冇話你一定要買大件嘢先有SO喎, 你睇清楚先啦, ...

係丫 個回應係我寫

我咪寫住:我梗係「想」要乜有乜啦不過我仲要再努力下~
「想」同「係」係兩樣野黎架

即係呢~如果我「想」靚過黎姿 不等於我覺得自己「係」靚過黎姿。

點解咁都可以理解吾到

大宅

不過都吾洗再講黎講去~
如果d分享post令某d jm吾開心 (咁每個人都有權選擇繼吾繼續睇啫)

我就選擇繼續開心share ~~~
希望其他jm都吾好放棄share la

大家繼續開心shopping開心share ..大家多d靚野睇囉

大宅

phoebe1016 發表於 19-3-19 14:43

係丫 個回應係我寫

jm, 你係咪同我玩緊中文填字遊戲
我上面123樓咪寫得好清楚囉

去到(想)要乜就有乜嘅地埗

你幾時見到我寫個(係)字
你有自知之明就得, 唔使話我知你到底係(想)定真(係)靚過黎姿㗎
宜家我咁寫, 你會唔會理解到呢

大宅

phoebe1016 發表於 19-3-19 14:48
不過都吾洗再講黎講去~
如果d分享post令某d jm吾開心 (咁每個人都有權選擇繼吾繼續睇啫)

支持繼續開心share
唔使理我哩個葡萄人
唔share的話會少咗好多靚嘢睇同娛樂性㗎

男爵府

昨天在小紅書見到有幾個人去首爾也是買到SO雙色袋,不是預訂,是買shop已有的雙色袋,當然也要配貨。

我4年前去首爾時也多得這裡jm 之前share 配貨就買到b k的經驗,第一次買到b, 十分開心,可惜上年再去首爾一行六人有老有嫩不敢去h shop, 怕耽誤行程!

樓主請問你去h 總店的衣著如何?要不要著好小小?謝謝分享,另請問你買俾自己那隻錶幾多錢?唔知貴香港幾多呢?如果spending 可以即刻帶走袋好過香港估估吓!Thx for sharing !

利申:有在外地、也有在香港shop spending

大宅

金田媽 發表於 19-3-19 09:20
係啦, 冇緊要, 反正都係獨立story, 極其量咪大家都喺外國好miracle咁囉, 係呢, 見你話日後會keep住聯絡個s ...

純粹好奇 其實點解每次有jm話no spending/low spending買到袋 你都要用challenge佢地既tone覆人

大宅

laughoutloud 發表於 19-3-19 15:47
純粹好奇 其實點解每次有jm話no spending/low spending買到袋 你都要用challenge佢地既tone覆人 ...

係我認真答你之前, 請問你話寫嘅每次, 即係邊個jm嘅分享呢? 你唔問清楚, 我唔知你講緊邊幾個喎

大宅

phoebe1016 發表於 19-3-19 10:23
應該好快會有~
你心水係B25嗎?咩色呢?

Bleu Brighton or any bleu/ rose purple or any

大宅

金田媽 發表於 19-3-19 14:55
jm, 你係咪同我玩緊中文填字遊戲
我上面123樓咪寫得好清楚囉

哦~

大宅

3wa4 發表於 19-3-19 15:29
昨天在小紅書見到有幾個人去首爾也是買到SO雙色袋,不是預訂,是買shop已有的雙色袋,當然也要配貨。

我4 ...

係呀 sa都講經理訂定d SO係for賣比客人..不過佢話數量吾多既

而我share 出黎 除左想share我買到心頭好既快樂之外~都想分享比將去seoul既jm 如果有興趣就去睇下囉
提供到資訊比人我都開心我自己都有好多資訊係d度d jm話我知既

我去H戈日係著American eagle 牛仔褲+件moncler 羽絨+mini roulis bag ..好causal~ 飾物得Cartier 扼..所以未必關事

另外,我自己隻錶₩8620000 退稅後大約HKD$55xxx 我自己都吾知貴過HK幾多呀~

希望下次你都一樣買到心頭好啦

Spending我都一樣有係外地/HK

大宅

Jessclare 發表於 19-3-19 19:05
Bleu Brighton or any bleu/ rose purple or any

我都鐘意bleu Brighton或者其他帶少少紫/灰tone既blue color

大宅

phoebe1016 發表於 19-3-17 23:38
今日真係My Lucky Day
竟然有d意想不到既事情發生
買到個B25之餘

Both bags look very nice!!!! Thank you for your share!

大宅

phoebe1016 發表於 19-3-19 19:08
哦~

哦即係終於都理解到我寫乜?!
係就好嘞, 千祈唔好放棄, 我好鍾意睇你分享嘅story㗎
同埋你都唔使羡慕其他jm有財力一年有幾個offer, 因為你短短3個月都已經有6個正袋, b/k/c通通齊, 你嘅努力真係冇白費到

大宅

phoebe1016 發表於 19-3-19 19:08
哦~

樓主,你真係好有禮貌,仲答佢
真心抵你遇到好SA, 買到靚手袋
講真幸運只會跟著心地好的人
手袋好靚congrats

大宅

回覆樓主:

請樓主繼續share! 呢個世界好多騎呢人,硬係要單單打打唔順超!去H真係要有luck! 有次在HK H 有display only B25 Etain GHW, SA 暗示spending 即可。我冇儲spending. 平時都是walk in. 遇到個好offer, 你話是否luck!

首頁
56789...11

尾頁

跳至