夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

當然不是我...

昨天跟仔仔行街, 再行去跟太太會合之際, 在彌敦道的行人路上, 給前面的人群塞著, 一般行得很快的我, 在慢下來的時候, 留意了前面的三人行, 中間身材很索的女仔, 正推著BB 車, 右邊的男人, 最初我以為是她的老公, 左邊的另有一個女仔, 但她不太吸引我的視線 (以為她是他們朋友掛)....

為何給中間的女仔吸引了, 因為她除了後面看起來的頭髮和外型都不錯, 並穿了一條超貼身的運動褲, 我順眼一看, 又圓又廷的pat pat, 心想不錯喎...... (其實我成日諗, 點解D 女人要穿這些穿左等於無穿的褲, 有D 女人連內褲都唔著, 我知有人會覺得好舒服, 但比較保守的我, 雖然有冰淇淋食, 但都唔太接受到).

跟住我抽頭撓過了他們, 順眼一望, 係印尼人樣, 然後心諗, 會否是遊客(以印傭來說, 樣都不錯)..... 之後....一架巴士在前面停了, 個男人大叫 "追巴士", 叫最左邊的太太抱BB, 中間印尼人推車, 一起跑...., 我才知道他們原來是香港家庭請了索印傭....

但心諗日日對住佢, 真的可以沒暇想嗎? 比我都怕未必做到......

申利 : 曾因請傭人, 跟太太有意見不一, 因為我夏天有時都會在家赤裸上身, 有時又會訓梳化, 屋企有別的女人, 總是不便..... 但最後都決定請, 但因為印傭學校執了, 拖了我幾個月都來不到, 因我已找到調配, 所以退回錢給我, 之後沒有再請工人了... 但我不會揀靚, 索的來請, 最好個樣好似老媽亞姨級就最好.

子爵府

回覆 PTMCYS 的帖子

其實在屋企附近, 都有見過幾對, 四十幾五十歲男, 跟像印傭般的女仔拖手/有D 更是生了BB 抱著, 我一路都覺得, 是否出了事或被迷了....., 因為樣子不是靚, 但穿得很野性..... 見這些男樣貌又正正常常的.......

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 19-3-18 11:42
當然不是我...

昨天跟仔仔行街, 再行去跟太太會合之際, 在彌敦道的行人路上, 給前面的人群塞著, 一般行得 ...

瑪瑙宮

我以前有个同事晒佢老爺 D 相比我地睇, 佢老爺有 D 錢, 請左兩个菲傭, 望落 3x - 4x 歲, 其中一个著鮮紅色小背心瞓响張床度擺甫士影相

珍珠宮

回覆樓主:

尼方面我兩公婆都好一致,唔請索野!
我老公都話唔想請D咁野性或靚嘅~
佢話同一屋簷下,男人始終有D尷尬,同埋佢唔想大家有咩誤會,亦唔知個工人會諗咩~
而且我老公個樣都唔差,又健碩,我唔驚老公咸濕,都驚個工人咸濕啦,費事~

子爵府

Nancy20090615 發表於 19-3-18 12:12
我以前有个同事晒佢老爺 D 相比我地睇, 佢老爺有 D 錢, 請左兩个菲傭, 望落 3x - 4x 歲, 其中一个著鮮紅色 ...

咁識揀....

我樓下都經常見到個50+歲, 坐電動輪椅的男人, 有個艷傭陪伴照顧, 我理解的. 但一家大細, 就唔多好喎, 隨時家變...

子爵府

做個靚太 發表於 19-3-18 12:18
尼方面我兩公婆都好一致,唔請索野!
我老公都話唔想請D咁野性或靚嘅~
佢話同一屋簷下,男人始終有D尷尬, ...

係架, 我屋企還有個男小主, 隨時比佢食埋....

男屋主夏天赤裸上身, 又有肌肉, 索菲傭打掃又汗濕透衫, 真係劇本無限loop.....

但眼見有人唔介意...

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

不能請

朋友個案,佢响中介睇相搵菲律賓工人,當時都無為意
菲傭到港後,覺得佢身材均稱,樣貌唔錯
做落之後(小朋友肯跟工人),但有次,朋友早返屋企(工作要輪班),見到工人化晒妝,個樣唔同咗,有疑心下,於是上網,打工人個名,點知佢係前菲律賓小姐亞軍!!

而佢老公原來一直都知,但無講出嚟,於是朋友即炒工人,免除後患

瑪瑙宮

I9528 發表於 19-3-18 12:27
不能請

我 ex 个哥同泰國女人結婚, 佢有个家姐响香港做外傭, 之後同男僱主結婚. 佢兩姐妹外貌唔差架, 長髮飄飄, 身型又好, 煮溙國菜又拿手, 重有泰式按摩哩.

响外地又思鄉又芳心寂莫, 但有 d 人又遇到好外傭好難得. 果日响港鉄都見一个帶住兩个少主, 个外傭同佢地玩到好開心.

伯爵府

我隔離屋位印印,皮膚白白,水汪汪眼睛,不肥不瘦,

是我見過樣子最清純美麗果種美女,似林青霞年青版。

男主人女主人2孩子,都是靚人,
所以容得下靚工人。
過好,每一天!

男爵府

不能請

先生暗戀工人
勁喎, 擺件正野係屋企日望夜望。
可能諗緊有冇得比錢食埋。
我朋友都請過靚工人, 唔做得野的, 一日係度扮靚查cream自拍, 出街拎個小手袋, 著到鬼咁靚, 扭下扭下咁行。太太就揹住個背囊, 真係太太似工人多過佢似工人。

翡翠宮

回覆樓主:

我姐姐後生初初黎做都好好樣
好骨子好乾淨
我又無乜野,我鍾意望順眼既人,所以揀佢
我自己公司請人都請順眼既
大家返工都舒服

琥珀宮

畀面勳章

Solarflare 發表於 19-3-18 13:15

先生暗戀工人 。

我朋友唔靚的,無樣無身材,一定驚到震

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

I9528 發表於 19-3-18 13:27

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

I9528 發表於 19-3-18 13:27

又真係會幾驚。
所以我一定唔請靚過我的工人。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 19-3-18 11:56
回覆 PTMCYS 的帖子

其實在屋企附近, 都有見過幾對, 四十幾五十歲男, 跟像印傭般的女仔拖手/有D 更是生了B ...
哈哈.......................哈

男爵府

不能請

有啲好奇。
菲律賓小姐係本國都無出路咩? 做演員? 包養?
點解要來香港做 maid?

大宅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

不能請

菲律賓小姐亞軍 !!!!!!

唔好意思,真係要即炒!

大宅

PTMCYS 發表於 19-3-18 11:42
當然不是我...

昨天跟仔仔行街, 再行去跟太太會合之際, 在彌敦道的行人路上, 給前面的人群塞著, 一般行得 ...

唔接受

子爵府

Solarflare 發表於 19-3-18 15:45
有啲好奇。
菲律賓小姐係本國都無出路咩? 做演員? 包養?
點解要來香港做 maid?

菲律賓小姐+女僕服, 如可以短期合約, 比三倍都抵, 有無咁著數.....

首頁
12345...7

尾頁

跳至