0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

最近幫bb沖奶都發現奶粉好難溶得到,有時係奶樽底會見到d一舊舊未溶嘅奶粉。有試過沖完奶之後就輕輕咁搖下個樽,唔溶之餘反而多左好多泡泡…應該要點做先有用?

男爵府

2019新春慶豚圓

sto79 發表於 19-3-18 12:17
最近幫bb沖奶都發現奶粉好難溶得到,有時係奶樽底會見到d一舊舊未溶嘅奶粉。有試過沖完奶之後就輕輕咁搖下 ...

會呀~多數打圈搖下就溶~

大宅

2019新春慶豚圓

我之前食個隻都係,用筷子攪,勁麻煩,之後轉奶粉

大宅

用少量熱水加奶粉,溝下先,再加凍水

大宅

2019新春慶豚圓

喊包媽媽 發表於 19-3-18 13:11
我之前食個隻都係,用筷子攪,勁麻煩,之後轉奶粉
我食緊呢隻都係好難溶得晒,每次都係用筷子攪

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

用熱小小既水沖啦,咪超過80度,如果再唔溶就用筷子

別墅

2019新春慶豚圓

我仔個時食2號奶粉都係難溶的 但耐心啲搖 唔係快 大部分都會溶到

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我果隻都係好難容,搓到我手軟,我試過望住個鐘,搓一分鐘都未溶,望下個底都仲有一粒粒係度轉,跟住搓多成 1.5 分鐘先溶,後尾我發現,初頭搓幾下,就放低,隔一陣再搓十下八下,就溶哂,你可以試下
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

你會唔會係奶粉本身已經有d變潮啦?之前我試過因為冚唔實個奶粉蓋,加上個時天氣又濕,搞到d奶粉變左一舊舊,咁樣就會好難溶…

大宅

又唔會呀,平時沖illuma organic都係跟返奶粉罐就得啦,都幾易溶呀

珍珠宮

2019新春慶豚圓

你睇翻個奶粉罐,係咪你水溫過高?

別墅

2019新春慶豚圓

大家可唔可以分享下,難溶嘅係咩牌子,等我留意吓

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我囝囝飲果隻都幾容易,如果溶唔到,試下用筷子攪伴下。

FB體驗帳戶

HappyMaMaBaby 發表於 19-3-19 17:23
大家可唔可以分享下,難溶嘅係咩牌子,等我留意吓

牛欄牌極難溶同勁多泡

複式洋房

我個fd教我,如果沖奶有一粒粒,好難溶得到個d奶粉,其實去到bb度都一樣難消化~我之前揀奶粉就因為咁試左好多隻試用裝,都麻麻地,最後先揀左轉babynes,呢隻就比較易溶。

別墅

美贊臣A+好容易溶,b仔食左,都每日或隔日都有得痾。

複式洋房

美素, 但chok得多就溶晒

禁止訪問

禁止訪問

2019新春慶豚圓

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊