自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

北歐搭過3間

芬航ok, 淩晨機飛轉埋機都好早到, 一程長途食完餐睇下戲包攰到暈啦

SAS 而家有淩晨機都ok既, a340 2-4-2座位, 我得兩個人就啱晒, 如果有promo就抵坐

坐中東機頭尾食兩餐基本只瞓到唔耐又要落機, 不過上次搭qatar轉去北歐, 第二程機都冇1/3人, 可以攤係到瞓, 不過兩程機夾埋有4餐食包唔會餓親

伯爵府

2024年龍年勳章

stkyo 發表於 19-3-18 21:33
帶住小朋友,仲要轉機就唔好拎咁多野

個腳踏真係超正,我淘左之後去旅行一定帶埋佢,摺埋其實好細的

侯爵府

TMC3012 發表於 19-3-18 21:44
北歐搭過3間

芬航ok, 淩晨機飛轉埋機都好早到, 一程長途食完餐睇下戲包攰到暈啦

請問芬蘭航空d電影會唔會唔岩香港人口味咖?同埋座位舒適嗎?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

christyheihei 發表於 19-3-18 14:15
黎緊會去北歐, 第一次坐咁耐飛機, 請問有咩要特別注意?

小心財物

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

christyheihei 發表於 19-3-18 23:34

佢用A350機啦

侯爵府

ccgirlcc 發表於 19-3-18 14:19
無細路?
無細路就點都得,tips係要midnight flight. 訓佢8粒鍾時間易過好多

伯爵府

飛機會好凍,講堅㗎。2張被加一件褸先頂到。
芭芭拉

伯爵府

christyheihei 發表於 19-3-18 23:34

唔太舒適,都窄窄地。我上機食個餐就訓覺,因為好多人都訓覺,廢事著住個mon燦到人。
盡量訓到就訓。
芭芭拉

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

stkyo 發表於 19-3-18 13:33
帶住小朋友,仲要轉機就唔好拎咁多野

Finnair 轉機好方便,果舊野我有買比細仔用,但起飛同降落唔開得出黎,同埋要pump 氣,我用左一次就無再用了。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

媽咪面 發表於 19-3-19 00:15
唔太舒適,都窄窄地。我上機食個餐就訓覺,因為好多人都訓覺,廢事著住個mon燦到人。
盡量訓到就訓。
...

A350比其他機已經舒服了

瑪瑙宮

lovebaby18 發表於 19-3-18 07:26
我自己有小朋由佢工2個月到而家6歲飛咗起碼8次。而我地住英國返香港呢2種機都試過坐。
我覺得10.5+1 好D。 ...

同意,以前坐emirates,樣樣都好,但時間真係唔得,一訓著就要醒咁

珍珠宮

christyheihei 發表於 19-3-18 15:55
唔該曬你,個腳踏好正我暫時搵到岩心水既係Emirates 8+6.5 同埋芬蘭10.5+1。其實我都偏向芬蘭,始終 ...

2015暑假同小朋友坐Finnair 去Helsinki, 機好新,好静,食物算好食,西片多,没有delay. 坐位算闊。有相。最緊要睡醒好快到
你地去邊到玩,要轉機?

珍珠宮

bbc2018 發表於 19-3-19 08:43
2015暑假同小朋友坐Finnair 去Helsinki, 機好新,好静,食物算好食,西片多,没有delay. 坐位算闊。有相。 ...
呢位會員, 要遮樣請你遮埋其他乘客, 後面我已認到係我熟人

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

可以考慮帶一個細唿上機,用嚟托起對腳

珍珠宮

goat 發表於 19-3-19 08:50

Sorry, 小小側面又遠都認到?咁厲害。得一個人没有為意。下次cover哂

珍珠宮

bbc2018 發表於 19-3-19 08:55
Sorry, 小小側面又遠都認到。得一個人没有留意,下次cover哂

點會認唔到呀?熟人的話真係背影都會認到

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

goat 發表於 19-3-19 08:50

世界真細小。小。小

男爵府

坐走廊邊方便起身做運動,我上年通宵十三小時機到倫敦,選擇窗邊位方便訓覺,但結果都係訓下醒下,仲要回去幾個月脊骨錯位,睇左幾個月物理治療
一定要定時起身運動,睡覺其次

wcpcelia    發表於 19-3-19 10:25
利申:支持祖國 反對移民

珍珠宮

回覆樓主:

cx好坐嗎?350-1000airbus普通eco位

伯爵府

7 同10歲好大喇,我囡4歲半嗰陣坐16個鐘完全冇問題

首頁

尾頁

跳至