自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

lovebaby18 發表於 19-3-19 16:31
我住英國係ebay買。不過淘寶應該好多。
應該叫做旅行腳墊

Thx
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

侯爵府

christyheihei 發表於 19-3-18 14:31
有小朋友呀, 因為要轉機, 我仲未諗掂坐 10.5 +1 定8+6.5 好

帶定小朋友玩具,小枕頭,平安藥跟身

男爵府

我愛Corina 發表於 19-3-19 08:20
同意,以前坐emirates,樣樣都好,但時間真係唔得,一訓著就要醒咁
...

係呀。我都終意Qatar,佢地轉機如果時間長有免費市區tour,另外好似8個鍾以上可以有免費酒店。不過時間真係唔好。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

sabun 發表於 19-3-19 01:38

cx8月暑假直航阿姆斯特丹9225來回一位,價錢可以嗎?

Ok啦,暑期飛歐洲一向都唔平,cx梗加啦。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

lovebaby18 發表於 19-3-19 08:36
係呀。我都終意Qatar,佢地轉機如果時間長有免費市區tour,另外好似8個鍾以上可以有免費酒店。不過時間真 ...

咁好,我知emirates delay 先會有酒店。

別墅

christyheihei 發表於 19-3-19 09:54
因為我係一個怕坐飛機既媽媽,我其實好擔心唔單止自己照顧唔到自己,仲照顧唔到d仔
...

同你一樣,爸爸已買xmas 去倫敦機票,兩個仔都係第一次坐長,希望一家人瞓到一半巳經謝天謝地。

男爵府

我愛Corina 發表於 19-3-19 16:51
咁好,我知emirates delay 先會有酒店。

係呀。上次我老公自己飛就係咁。因為佢係飛機瞓唔到,所以有酒店就好D

子爵府

mongng 發表於 19-3-18 22:44
個腳踏真係超正,我淘左之後去旅行一定帶埋佢,摺埋其實好細的

我都係買咗呢個, 不過我上次坐澳航返澳洲畀個華籍空姐鬧我, 話我危害飛機安全, 係咁喝我 叫我即刻收起佢, 面懵到我死。 後尾知道原來澳航真係唔用得 。
所以帶腳踏要睇返邊間航空公司

伯爵府

2024年龍年勳章

MC媽 發表於 19-3-19 17:29

我都係買咗呢個, 不過我上次坐澳航返澳洲畀個華籍空姐鬧我, ...

我坐幾次CX都用得,最正坐第一行,差唔多可以平訓。

伯爵府

回覆樓主:

emirates轉機時間好似好長,我會prefer 芬蘭航空,最好red eye flight,小朋友可以瞓到覺
但嘢食就麻麻啦,但我寧願佢地瞓得多d

伯爵府

sabun 發表於 19-3-19 09:38

我覺得好貴,飛 ams 我鐘意坐英航 (英國轉機,時間好好),或新航 (新加坡轉機,如唔介意飛多程香港新加坡,之前飛一轉,已經換到一張單程香港新加坡機票,我有幾次係 stopover 新加坡,玩幾日,我覺得好正 )。兩間都舒服,我覺得 klm 唔得,好辛苦,同埋好少 mileage,反而我未坐過 cx,因為次次 check 價錢都好貴。

男爵府

眼罩,一個舒服的頸枕,耳機。我腳短,所以買左個吹氣腳踏,著埋涼鞋。大致係咁。

伯爵府

sabun 發表於 19-3-19 09:38

我覺得貴,唔坐cx無其他選擇?
上年暑假去北歐成人都係7千左右,不過係俄羅斯航空

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

christyheihei 發表於 19-3-19 09:54
因為我係一個怕坐飛機既媽媽,我其實好擔心唔單止自己照顧唔到自己,仲照顧唔到d仔
...

而家係咪即係由兩個老人家變5個人一齊飛?

侯爵府

bosch 發表於 19-3-19 18:46
而家係咪即係由兩個老人家變5個人一齊飛?

仲有我老公

伯爵府

回覆樓主:

我細女 4,6 歲都飛過長途,佢 okay呀!因有電話影睇又有機打,所以佢都冇扭!

侯爵府

kyk 發表於 19-3-19 19:11
我細女 4,6 歲都飛過長途,佢 okay呀!因有電話影睇又有機打,所以佢都冇扭!
...

你都係坐零晨機?你去左邊度玩呀?其實會唔會震得好勁咖?

珍珠宮

我愛Corina 發表於 19-3-19 16:50
Ok啦,暑期飛歐洲一向都唔平,cx梗加啦。

知道,所以预咗了,因直航,仲耍cx

珍珠宮

A_lcy 發表於 19-3-19 18:45
我覺得貴,唔坐cx無其他選擇?
上年暑假去北歐成人都係7千左右,不過係俄羅斯航空
...

俄囉斯航空好似一向超平的

侯爵府

畀面勳章

christyheihei 發表於 19-3-18 15:55
唔該曬你,個腳踏好正我暫時搵到岩心水既係Emirates 8+6.5 同埋芬蘭10.5+1。其實我都偏向芬蘭,始終 ...

Finnair 好。夜機上機無耐就瞓,唔洗中途叫醒小朋友轉機之後成個人醒哂第二程幾個鐘瞓唔著

首頁

尾頁

跳至