自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

岩個朋友兩公婆叫我帶佢去天水圍睇租盤,我兩朋友,先生70,太太69,外型似50幾咁啦,兩個都係退休人士,因為個仔結婚,佢地裝修過間屋比個仔住,咁佢地想來天水圍住下.

佢地一來到就好鍾意天水圍多花草樹木,佢地退休冇咩要求啦,睇左兩間,就係覺得廿幾樓太高,想搵低層小小,咁最終搵到間5樓,但三房,萬三租金,二房架萬一,咁計就3房咪化算D啦,約業主睇啦....

等左一個鍾上到去,係兩個老人家,都有7,80歲架啦,佢地以為我租,係咁講點好呀又光又通爽呀...我朋友就話係佢地租,兩個老人家住....個女業主一望就話:你地租呀...你幾多歲呀?望下佢老公,男業主即刻話唔租...

地產小姐話:你放心呀,佢地公務員有長糧架,唔洗驚冇租交架.

男業主一句片埋來,兩個老野住,一陣死係道咪大件事....

我朋友老公火都來,亞哥睇你都大過我啦....跟手開門走.

我都知好多人都唔租比老人家,但都唔好咒人死啦.

BBJOJO    發表於 19-3-19 08:03
tsung    發表於 19-3-18 15:40
<br><br>

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

把口咁嘅

子爵府

chinatea 發表於 19-3-18 14:51
岩個朋友兩公婆叫我帶佢去天水圍睇租盤,我兩朋友,先生70,太太69,外型似50幾咁啦,兩個都係退休人士,因為個仔 ...

呢D係人格口衰問題,未必關年紀事,都好嘅係一早知係個咩業主丶唔係搬左入去就煩丶叫朋友唔好嬲

ivory0915    發表於 19-3-20 12:01
Whitechocolate    發表於 19-3-18 18:16
wcpcelia    發表於 19-3-18 15:24

水晶宮

回覆樓主:

邊有人當住人面咁講嘢ga

BBJOJO    發表於 19-3-19 08:04
FJmom    發表於 19-3-19 06:17

伯爵府

人的問題!
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 missshasha 的帖子

我朋友老公諗住天水圍去深圳灣近(佢有樓係果邊)加上佢覺得周圍D樓都隔得遠冇咁壓迫感,租兩年住又或者一路住一路睇岩就買,諗唔到一肚氣,唔通後生就唔會出事咩,呢件事就真係人老左冇間屋住幾慘呀.
<br><br>

子爵府

MommyPanel勳章

我明個業主諗咩,但呢d野唔洗講出口,老套又無品

男爵府

回覆樓主:

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

刻薄格衰既人都會變老, 唔關老唔老左事

wcpcelia    發表於 19-3-18 15:25

子爵府

MommyPanel勳章

chinatea 發表於 19-3-18 15:04
回覆 missshasha 的帖子

我朋友老公諗住天水圍去深圳灣近(佢有樓係果邊)加上佢覺得周圍D樓都隔得遠冇咁壓 ...

咁你朋友又唔係無樓,只係遇著d口臭業主

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

怕變兇宅, 不如唔好出租

侯爵府

2024年龍年勳章

好衰

水晶宮

回覆 Jane1983 的帖子

咪係low,我都即時想剷佢,我咪車佢地入我村low,佢話入村住,最唔好就係冇野賣,下下要出去,岩帶佢睇左我7叔間三樓連天台700呎,收佢9000.-,朋友見同我近即租,咁佢地都可以試下住村,村口就有深圳灣小巴仲方便.
<br><br>

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

回覆樓主:

口賤未必格衰
格衰未必口賤
依家齊晒
你朋友好好彩無租到
簽咗先發現就慘喇

chinatea    發表於 19-3-18 15:16

水晶宮

回覆 ms_maybb 的帖子

佢個仔都係做政府工架,果間屋係幾十年前只賣比工務員果D來架,好大唐樓來,咁佢仔兩公婆都係附近返工,兩老就想自己住下D新界地方,深圳灣間屋租左比D港人,咁有時又過下去,咪想入來住下low,點知比人咁話.
<br><br>

大宅

嘩!把口衰到

侯爵府

2018復活節勳章

chinatea 發表於 19-3-18 14:51
岩個朋友兩公婆叫我帶佢去天水圍睇租盤,我兩朋友,先生70,太太69,外型似50幾咁啦,兩個都係退休人士,因為個仔 ...

真係冇品嘅人邊度都有。就算目標係唔想租比老人,都唔駛兜口兜面講啩。同意樓上JM講,唔關年紀事嘅。純粹個人品行問題。冇口德囉!

chinatea    發表於 19-3-18 15:35

男爵府

口賤已經表示一個人既心態,唔識尊重人既人個格都唔方好!

男爵府

回覆樓主:

嘩, 真係咁都得。 呢啲野搵agent收風咪得, 點會自己開口面對面講㗎, 好缺得。

我都諗老左要住樓方便買野既地方。

首頁

尾頁

跳至