自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

lina9316 發表於 19-3-18 19:49
大跌眼鏡
前3名?費解
https://www.businessinsider.com/internations-countries-with-the-best-quality-of-life-in-the-world-for-expats-2017-1/#1-taiwan-the-country-rose-right-to-the-top-of-the-ranking-for-its-quality-of-medical-care-and-its-affordability-it-also-polled-first-place-for-quality-of-life-among-female-respondents-and-second-for-men-21

佢真係咁寫
1. Taiwan — The country rose right to the top of the ranking for its quality of medical care and its affordability. It also polled first place for quality of life among female respondents and second for men.

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

大宅

kwan251 發表於 19-3-18 16:35
其實係唔係由尾數上來
第21那個我覺得好好,12至20那些都好好

同意
應該係

大宅

韓國就業容易?!咪玩啦!

水晶宮

Mm233 發表於 19-3-18 19:51
https://www.businessinsider.com/internations-countries-with-the-best-quality-of-life-in-the-world-fo ...

外籍人士都幾片面

大宅

lina9316 發表於 19-3-18 20:01
外籍人士都幾片面
你咁講一樣片面

因為人地由expat角度出發

伯爵府

台灣移民門檻好低, 又有人情味, 用愛都可以發電. 希望呢個舖又可以吸引多啲想慢活, 開下咖啡店就過到日晨既香港人移居.

珍珠宮

睇到南韓竟然排咁前已經唔知乜人投票啦

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

枉我好認真咁睇完

大宅

toffeechoco 發表於 19-3-18 20:16
枉我好認真咁睇完
咪係

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

vespa 發表於 19-3-18 19:06
當堂嚇咗一跳,然後得啖笑。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

circleda 發表於 19-3-18 16:46
我曲啫

今日匯水只有5千6港紙,睇吓台灣人自己有幾無耐

icic

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

四月一日再出過
淡淡的來, 好好的去 ....

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

好似唔多可信!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

琥珀宮

bplus 發表於 19-3-18 21:17
四月一日再出過

咪係,早咗兩個星期。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

魚兒小寶貝 發表於 19-3-18 16:27
估都估唔到,台灣第一,日本第三

最近熗擊案死咗50人的是新西蘭嗎 ?

就連個個星期有黃衫軍攪事嘅法國

都榜上有名咁奇怪 ?

遊客都唔敢去喎

男爵府

woodpecker 發表於 19-3-18 17:49
好有老美政治意味

釘書健and羅同學被取錄入耶魯

又係老美洗腦文章,信者失救!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

完全不能認同!