自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

KK20010609 發表於 19-6-17 18:02
呢個唔夠經典, 之前考dse, 前面個同學不停咁放屁, 後面個同學最挨了兩個小時 :joy ...

嚴重擾敵行為,肯定儲左好耐

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

我隻狗狗有次唔舒服不停放屁,佢好驚

珍珠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

ksliu7272 發表於 19-3-18 18:31
剛在火車突然有一陣臭味,唔知邊個放,見其他人無反應。
有一次同事放屁(有聲),大家異口同聲話,你近排 ...

有時火車經過某個位會有味
好似經過東涌既巴士,
都會有,
係環境問題
如果得一下就係
如果持續好耐就一定係街外吹入車箱

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

D阿伯咪一路行一路放囉,佢唔覺有問題架

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

TATEYAMA 發表於 19-3-18 19:05

其實點會控制唔到呀?!

其實我想講,有時我真係控制唔到!就算狂忍都唔小心bu左一下,我其實係好尷尬,有時仲係嗅嘅,係超唔好意思囉!我仲發現我一緊張就會好易放屁,我都唔想架

子爵府

Charlotte_mom 發表於 19-3-18 18:39
前公司有個無廉恥嘅台灣佬,講野懶風趣以為自己古阿莫(但日日都係咁仲要噴口水)
返工唔客氣地放屁,前面 ...

最後果句。。。差D 死。

子爵府

TATEYAMA 發表於 19-3-18 19:04
試過搭手扶電梯向上,我前面條poor guy放屁!

經常發生,所以我会自動企下 1, 2 格。
而且我又生得矮。前面黎料,我實一野仲。(emoji)(emoji)
有次比我後面個婆娘問我做乜一個人 " ba " 咁多格。

子爵府

fongfonglover 發表於 19-6-17 18:56
其實我想講,有時我真係控制唔到!就算狂忍都唔小心bu左一下,我其實係好尷尬,有時仲係嗅嘅,係超唔好意思 ...

唔係掛

複式洋房

mama01 發表於 19-3-18 18:50
我上星期湊小朋友返學、中層有個入l平常見慣既男人入lift,再入一個生面口d既女人,門一閂埋,突然聽到一下 ...

比我都扮無嘢,唔通say sorry咪仲尷尬

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

想起有次我黑人憎的男同事又放屁,我一聽呠一聲便好嬲的走開,坐係我背後的女同事唔知自己中彈,我回翻位時同我講剛才有陣臭味。

珍珠宮

回覆樓主:

我試過幾次搭lift有人放屁

都係公眾地方

伯爵府

好奇想知
如果二揀一
大家會揀屁味 ,定D人不停打開口呼吸但個口好臭口味

男爵府

我行超市/12蚊店
都成日遇到
"暫時停止呼吸"即走啦

男爵府

samsmama 發表於 19-6-15 20:12
坐正後面的女同事周時在座位放響屁,附近同事都聽到嘅,⋯⋯咁大聲還連續幾個發放,聽到都感到尷尬,但佢 ...

上個月我搭地鐵就有一單, 個女人 40歲左右,地鐵一排六人,我坐第三個位,個女人坐係我左手,佢旁邊坐住個男,地鐵車程中,個女人玩梗手機,突然坐前少少,我感到有人係張櫈度放左兩個氣泡,之後佢坐返好,再一陣,佢又再向前坐出少少,根住就一輪放屁聲, 佢完全無感覺 ,好自然咁坐反向後 ,完全當冇發生過任何事, 我企咗起身 ,佢另外一邊個男人望住我 大家都知發生咩事 我覺得個女好冇品。

男爵府

回覆樓主:

乜放屁有得忍咩?唔系控制唔到?大小控制到,放屁控制唔到!

侯爵府

2019新春慶豚圓

屋企放響D,出街忍住
期待2019

大宅

超級特務 發表於 19-6-16 12:55
我老公有次同仔搭巴士一齊坐。
仔狂放屁,若無其事,d人用厭惡眼神望實我老公,以為係佢放。
...

所以每次我係公衆地方聽到阿仔放屁, 我都會大聲問佢係咪放屁, 費事D人以為好放, 我仔得6歲佢通常會直認, 佢未識瘀

男爵府

2019新春慶豚圓

TATEYAMA 發表於 19-3-18 19:05

其實點會控制唔到呀?!

控制唔到放,控制到啲聲之麻。

子爵府

dordorcat 發表於 19-6-16 12:43
我之前出過個post講放屁, 差d比人公審, 話放屁都可以忍架咩, 我覺得點會忍唔到, 睇你有冇心忍架jei.
...

其實有時真係唔係想放,我真係唔知可以控制到

珍珠宮

千千萬萬 發表於 19-3-18 20:29
我姐夫唔比個仔亂放屁,係屋企要行去冇人嘅地方放,係架車唔準放,要忍住。有一次個仔係架車放,比佢老豆趕 ...

因為一件屁事,趕阿仔落車行四丶五十分鐘

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊