自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

0616 發表於 19-3-19 11:58
無錯係香帥,台北車站地下街就有啦,佢D芋圓超正,不可錯過,行多幾步買埋冬甩
...

係買來直接食得,還是要煮?

大宅

2019新春慶豚圓

green_flower 發表於 19-3-18 20:04
見到jm話快閃去泰國,其實我都好想快閃去日本或韓國,去睇櫻花。
試過快閃既分享一下,是否星期五晚飛,星 ...

快閃3日去過北海道,但唔係睇花,去買野

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

通常會星期四去星期六/日返

大宅

末試過, 最短試過四日三夜台北, 4月初有免費機票3日2夜都吾想去.

男爵府

green_flower 發表於 19-3-18 20:04
見到jm話快閃去泰國,其實我都好想快閃去日本或韓國,去睇櫻花。

我果次得兩會假快閃韓國兩日都好開心。
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

大宅

green_flower 發表於 19-3-19 20:02
係買來直接食得,還是要煮?

芋圓?要煮,買時係雪藏㗎

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

DEVILY 發表於 19-3-19 20:34
我果次得兩會假快閃韓國兩日都好開心。

刺激感

大宅

0616 發表於 19-3-19 21:14
芋圓?要煮,買時係雪藏㗎

咁帶到hk唔會溶或者壞左嗎?我都好鍾意食

大宅

2019新春慶豚圓

唔會,好怕趕

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

好想,但有小朋友唔得

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

北寄貝 發表於 19-3-19 16:07
櫻花多人,快閃會貴,又卜唔到好野,個人認為唔太值。我不用返正職,又無細路,有時心血來潮訂到平機票,都 ...

日本櫻花多人又貴咪去美國睇囉,機票價錢可能同去日本差唔多。

大宅

green_flower 發表於 19-3-19 21:25
咁帶到hk唔會溶或者壞左嗎?我都好鍾意食

唔會呀,個零鐘頭機之嘛,擔心嘅話可以帶埋保溫袋呀

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

月希 發表於 19-3-19 10:27
我自己唔會...但有幾多朋友會咁..
特登去飛去日本行山,睇LIVE...
去台灣買餸..踏單車...

我都間中會朝早去鄰近國家行街買餸, 跟住趕返黎接放學.

我間中出去玩2-3日, 有時即興book 酒店之後執後出發, 亦有去到某地方突然想玩多一日咁就去搵酒店. 只係揸幾個鐘車去唔同國家玩, 好似去屯門黃x海岸酒店或者迪迪尼住1, 2晚咁樣, 唔急唔趕, 所以冇快閃感覺.

我家人因為家事去外國2次, 次次都留1-2日就返香港.

朋友即日來回台灣返學, 又有舊同班同學即日來澳門返夜學, 真係好有誠意返學.

大宅

0616 發表於 19-3-19 22:06
唔會呀,個零鐘頭機之嘛,擔心嘅話可以帶埋保溫袋呀

有無試過買阿宗麵線返hk?我好想買返來卑阿媽試,但點買返來?我阿媽唔肯搭飛機。

男爵府

green_flower 發表於 19-3-19 20:00
好充實 羨慕!我老公唔肯陪我癲

上年去首爾無乜行街,樂天百貨都無去,應承阿女今年補返。

臨訂機票老公又話首爾唔啱食唔啱玩,跟住變首爾加台北。阿仔又話成日台北,好啦,轉高雄。睇睇吓高雄又好似無野玩,見到 AM 有日本去程,終於變日韓,滿足哂佢地要求!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

經常,每季去一次去日本買野食野,行心齋橋多過出尖沙咀

大宅

green_flower 發表於 19-3-19 22:43
有無試過買阿宗麵線返hk?我好想買返來卑阿媽試,但點買返來?我阿媽唔肯搭飛機。
...

咁又冇喎,阿宗麵線焗咁耐應該糊哂喎

大宅

回覆樓主:

好想快閃泰國,但一諗到要係機場消耗半日就覺得攰。

大宅

2019新春慶豚圓

love2talk 發表於 19-3-18 20:30
我朋友成日快閃越南,佢話好好玩,好好食。

去哪個城市呢?只是食?有冇得睇(景)、買和玩呢?

伯爵府

2019新春慶豚圓

FloliMom 發表於 19-3-20 00:50
去哪個城市呢?只是食?有冇得睇(景)、買和玩呢?

佢既相係食物,其他都係佢喺fb既描述同見面時所講。

因我冇興趣,所以冇問太多

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊