懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日6w剛照到營養囊,但胎囊只有0.6cm*0.8*0.7咁大。比上星期5w胎囊只有0.33cm大,醫生話生長速度正常,比d時間佢生長,下星期返去照會見到bb!但都係仲好擔心(emoji)

男爵府

Wincarsss 發表於 19-3-18 20:43
今日6w剛照到營養囊,但胎囊只有0.6cm*0.8*0.7咁大。比上星期5w胎囊只有0.33cm大,醫生話生長速度正常,比d ...

我嗰時5w 只見到胎囊,yolk sac都未有~8w就見到bb同閃閃~
放鬆啦~

複式洋房

回覆 Wincarsss 的帖子

我之前5week個胎囊都係0.38cm,今個星期再照。我都好緊張

別墅

阿隨 發表於 19-3-18 21:02
我嗰時5w 只見到胎囊,yolk sac都未有~8w就見到bb同閃閃~
放鬆啦~
...

已叫自己放鬆,同相信醫生,呢個星期要好好休息!希望下星期見到bb!

別墅

Dada2019 發表於 19-3-18 21:52

我之前5week個胎囊都係0.38cm,今個星期再照。我都好緊張 ...

今個星期幾多week?

複式洋房

今次再照就係8week嚕

大宅

卜咁早照唔到都係冇意思,又要去多次。我本身卜左9w照,6w去左急症唔打唔撞就照到了,仲聽埋心跳聲。

別墅

cymc1987 發表於 19-3-18 22:03
卜咁早照唔到都係冇意思,又要去多次。我本身卜左9w照,6w去左急症唔打唔撞就照到了,仲聽埋心跳聲。
...

因為岩岩有左個陣,有流啡,醫生叫我每星期mon住會放心d

別墅

Dada2019 發表於 19-3-18 22:02

今次再照就係8week嚕

加油啊

男爵府

Wincarsss 發表於 19-3-18 21:59
已叫自己放鬆,同相信醫生,呢個星期要好好休息!希望下星期見到bb!

我嗰時都勁緊張~但一步步就跨過咗~加油

複式洋房

大家一起加油

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

要咁早照㗎?我以為至少6W以上先照到個胎

男爵府

我都係6week幾去左急症照到bb仲有閃閃,出院後幾日去私家照到yolk sac同bb 0.5cm,仲聽埋心跳。祝大家好孕

大宅

你地咁早就照喇!我驚左陰超所以唔敢咁早去產檢

別墅

Balluno 發表於 19-3-19 00:21
你地咁早就照喇!我驚左陰超所以唔敢咁早去產檢

我都未做產檢。但琴日book產檢(個日子已排到7week)。個姑娘又話咁遲先book。我連健康院都未排。我係咪所有野都太慢

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

唔好諗咁多,醫生話正常就OK喇,擔心都無助于胎兒發育。心情愉快對BB成長有益。

複式洋房

Matyu 發表於 19-3-19 07:40
我都未做產檢。但琴日book產檢(個日子已排到7week)。個姑娘又話咁遲先book。我連健康院都未排。我係咪所 ...

我覺得唔係。 不過好多人好早book定私家公立

複式洋房

回覆 Balluno 的帖子

點解咁驚嘅?陰超係咩黎架?我乜都唔清楚呀?勁新手
請指教。

別墅

babyM_babyM 發表於 19-3-19 08:40
我覺得唔係。 不過好多人好早book定私家公立

好彩姐聽到姑娘講完,我c6都係咁問洗唔洗book多個今月睇左先

男爵府

小米B媽媽 發表於 19-3-19 08:52
回覆 Balluno 的帖子

點解咁驚嘅?陰超係咩黎架?我乜都唔清楚呀?勁新手

有枝嘢插入陰道,有個鏡頭,起陰道撩黎撩去照到bb

首頁

尾頁

跳至