自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

hkitty09 發表於 19-3-18 22:09
因為超鐘意BB 女,可惜生左個仔

我第一胎係仔,我偷偷地喊

第二胎係女,超開心

不過,我個女性格似男仔,不修邊幅

大宅

wcandtt 發表於 19-3-18 22:17
我勁唔like小朋友,可惜老公要,我原本以為佢會好有愛心地照顧,點知一切都是假象,我主力照顧,人地以為我 ...

禁止訪問

大宅

lojo11 發表於 19-3-18 22:17
你小朋友幾大呀?總有甜酸苦辣嘅過程!

小學咋

大宅

blue_blood 發表於 19-3-18 22:22
生完頭四年都諗呢個問題,之後到小朋友大左就覺得係值得既

我每日都諗

水晶宮

寶. 發表於 19-3-18 22:22
小學咋

佢地小學,係我人生黑暗時期,因為要谷佢地考心儀中學!上左中學,佢地自己嚟,我立刻有返人生!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

wcandtt 發表於 19-3-18 22:17
我勁唔like小朋友,可惜老公要,我原本以為佢會好有愛心地照顧,點知一切都是假象,我主力照顧,人地以為我 ...

嘩~~同你好似!

咁我又唔係勁唔like 小朋友,我只係鍾意"睇"同"玩吓", 覺得好得意,但我知道小朋友好"麻煩", 因我哥哥姐姐有小孩。

老公見人地d 小朋友就流晒口水,又會同佢地玩,我以為信得過啦,點知生左之後佢先覺得麻煩,但我為左責任好有心機湊,人地以為我好鍾意小朋友添,所以我都係生一個。

子爵府

wcandtt 發表於 19-3-18 22:20
我第一胎係仔,我偷偷地喊

第二胎係女,超開心

好彩我個仔都好女仔性格, 好痴我,我就當生左個女啦

子爵府

寶. 發表於 19-3-18 22:12
再生

唔會啦, 我個仔都12 歲啦, 今年準備升中一啦。

水晶宮

魚兒小寶貝 發表於 19-3-18 22:26
嘩~~同你好似!

咁我又唔係勁唔like 小朋友,我只係鍾意"睇"同"玩吓", 覺得好得意,但我知道小朋友好"麻 ...

人人見到我日日接接送送,車出車入,又煮飯比佢地帶返學校,晚晚好好餸,以為我勁like小朋友,但其實勁憎,不過我係佢地媽媽,一定要努力做到最好。

佢地細個時,我老公有請工人比我幫手,但我覺得我似單親媽媽,所有嘢我安排,外人問佢小朋友讀幾年級,佢答唔到。

又話我係怪獸家長,做乜要小朋友咁遠讀書!又谷佢地,派成績表就多謝老婆,我覺得我老公有思覺失調!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

寶. 發表於 19-3-18 22:22
小學咋

每個階段都有辣有唔辣!向好方便諗!

禁止訪問

水晶宮

hkitty09 發表於 19-3-18 22:33
好彩我個仔都好女仔性格, 好痴我,我就當生左個女啦

我對仔女都高中了,好chi我,會同我講下心事,又會攬攬錫錫

我個c6, 前幾個月同我講想生多個女,問我好唔好,我好想攞把鉸剪剪佢

藍天竹    發表於 19-3-19 12:41

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

第一個意外有左,有keep住食藥跟著流產,第二個隔三個月就返黎,同樣食緊藥仲用埋套,整定要返黎就生左

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

wcandtt 發表於 19-3-18 22:35
人生見到我日日接接送送,車出車入,又煮飯比佢地帶返學校,晚晚好好餸,以為我勁like小朋友,但其實勁憎: ...

我都係假單親,仔幼稚園時成日比人問我老公喺邊,雖然佢工作係幾忙,但d 活動係我叫佢先出現,對個仔不聞不問,亦唔會同佢傾計,總之係我叫佢先做, 唔知生黎做乜!係依家小學比較大個同獨立C6先叫多左"主動"對個仔,最叻係同佢睇玩具同打機囉,佢真係慳水慳力。

珍珠宮

寶. 發表於 19-3-18 22:04
唉.我覺得好大壓力
好怕畀人話識生唔識教.

點解要活喺人地把口度。
想生就生,生咗就做個好媽媽,無悔無怨;
唔想生就唔生,自得其樂,搵吓人生樂趣。

水晶宮

魚兒小寶貝 發表於 19-3-18 22:43
我都係假單親,仔幼稚園時成日比人問我老公喺邊,雖然佢工作係幾忙,但d 活動係我叫佢先出現,對個仔不聞 ...

同我處境一模一樣

男爵府

亞媽生我, 我生亞仔, 就是這麼自然事, 反而從來無想過唔生. 生咗出來雖然辛苦, 但係感覺是值得

男爵府

好鍾意小朋友,本身自己做幼兒工作,教人地果D教得多,教家長點教開talk都試過,好想實踐落自己身上。生左對仔女,而家放工返屋企放假,就全部時間陪佢地。真係廿四小時都對小朋友,樂在其中,宜家仲有實例俾我做家長教育添

男爵府

回覆樓主:

鐘意同BB玩!
今年十歲了,無後侮生佢,只後侮太遲生,緍後過了十年二人世界,如果早生,巳20歲了

首頁
12345...8

尾頁

跳至