烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

第一次煮京蔥,原來都幾好食
滷水拼盤有雞翼,新鮮雞腸同火雞肫

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Cheuk2012    發表於 19-3-19 23:34

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

正呀。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

吸引

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆 uhtcl2006 的帖子

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

伯爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

好正呀

大宅

FB體驗帳戶

個滷水拼盤好吸引

男爵府

出品吸引, 睇到都想食

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

好想食呀

水晶宮

回覆 uhtcl2006 的帖子

Yummy

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

京葱我以前都冇好感,但試過之後覺得幾甜幾好食。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rose-mag 發表於 19-3-20 04:38

係囉,試過又唔係真係咁差。
主要係有次同亞仔出去食飯,其中有味餸有京蔥,亞仔好鍾意食,所以就自己買返屋企煮。

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

uhtcl2006 發表於 19-3-19 15:00
係囉,試過又唔係真係咁差。
主要係有次同亞仔出去食飯,其中有味餸有京蔥,亞仔好鍾意食,所以就自己買返 ...

我都係因為爸爸買咗兩扎,於是就試下炒雞柳炒肉片,又幾OK喎,我以前好怕蔥白果陣味,唔知係咪老咗口味變,而家又覺得可以接受。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

rose-mag 發表於 19-3-20 11:55
我都係因為爸爸買咗兩扎,於是就試下炒雞柳炒肉片,又幾OK喎,我以前好怕蔥白果陣味,唔知係咪老咗口味變 ...

可能真係老左口味變

男爵府

rose-mag 發表於 19-3-20 04:38

京葱好香㗎我煮麵鼓湯必加

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

好正呀,可以食好多飯

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊